ПЕРИЋ : УГЉЕВИК ЈЕ ЈЕДНА ОД НАЈРАЗВИЈЕНИХ ОПШТИНА У СРПСКОЈ :: Semberija INFO ::

 

ПЕРИЋ : УГЉЕВИК ЈЕ ЈЕДНА ОД НАЈРАЗВИЈЕНИХ ОПШТИНА У СРПСКОЈ


Начелник општине Угљевик Василије Перић истакао је данас да је Угљевик једна од најразвијенијих општина у Српској и да ће општина наставити да помаже привреднике.
 
Говорећи о стању привреде на подручју ове општине, Перић је на данашњој сједници локалног парламента рекао да на подручју општине Угљевик ради више од 3.800 радника.
 
"Имамо једну од најмањих стопа незапослености, и у складу са правилником уручићемо помоћ привредним субјектима који су претрпјели штету изазвану вирусом корона, такође ћемо наставити да дајемо подстицаје предузећима и привреди, посебно за отварање нових радних мјеста“, рекао је Перић.
 
Одборници Скупштине општине /СО/ Угљевик усвојили су данас одлуку о процјени угрожености од елементарних и других несрећа општине Угљевик.
 
Члан безбједносно-истраживачког центра из Бањалуке Радислав Јовичић предочио је план заштите од пожара и процјене угрожености од елементарних и других несрећа.
 
"План је урађен по европским стандардима у оквиру пројекта ` ЕУ за бољу цивилну заштиту-изградња капацитета и припрема БиХ за Механизам цивилне заштите ЕУ `", рекао је Јовичић.
 
На данашњој редовној сједници усвојен је извјештај о реализацији Програма рада Скупштине општине за прво полугодиште 2020 године.
 
Предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић оцијенио је стабилним рад скупштине.
 
"Скупштина Угљевик улази у завршетак рада онако како је и почела у овом мандату, у којој и владајуће странке и опозиција у већини тачака дневног реда буду једногласне", рекао је Симић.
 
Одборници су увојили шестомјесечне извјештаје за текућу годину о раду општинских инспектора и комуналне полиције, тржишног инспектора, урбанистичко-грађевинског инспектора, инспектора за рад, инспектора за храну и здравствену заштиту и прихватили информације о стању безбједности на подручју Полицијске станице Угљевик и стању права корисника борачко-инвалидске заштите.
 
Усвојен је и план зимске службе 2020-2021. година.