БИЈЕЉИНА - Међустраначки састанак: Сједница Скупштине 18. јуна :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА - Међустраначки састанак: Сједница Скупштине 18. јуна


Редовна сједница Скупштине Града Бијељина биће одржана 18. јуна, договорено је међустраначком састанку. Актуелни предсједник Скупштине Славиша Марковић, рекао је да термин усаглашен са представницима свих политичких партија.

- Редовна 37. сједница одржаће се у Центру за културу, а на дневном реду ће бити 34 тачке дневног реда, а међу њима су и ребаланс буџета, као и извршење буџета за 2019. годину.  Пред одборницима ће се наћи и извјештаји неколико установа,  међу којима су Центар за социјални рад, Центар за културу и СКУД „Семберија“, рекао је Марковић. Он је нагласио да очекује усвајање ребаланса буџета, како би се наставила реализација капиталних пројеката.

- Што се тиче предстојеће сједнице, незванично могу рећи да постоји могућност да ће доћи до промјене скупштинске већине. Оно што могу званично рећи је да нисам ништа ни до сада опструисао, тако да сам одмах по достављеним потписима за одржавање сједнице, поступио по Пословнику и заказао међустраначки састанак. Није ми намјера да правим било какве проблеме, не пада ми такво што на памет, јер иза мене је 36 одржаних сједница и мој образ је чист. Без обзира ко ће бити предсједник Скупштине, мој циљ је да Град Бијељина функционише“, рекао је Марковић.

Предсједник ГО СНСД Недељко Ћорић изразио је очекивање да ће сједница бити ефикасна, те да ће СНСД након предстојеће сједнице постати дио нове скупштинске већине у Бијељини.

- Скупштинска већина ће се имплементирати у складу са Споразумом који је направљен са градоначелником Мићом Мићићем и СДСС, тако да ћемо именовати новог замјеника градоначелника и предсједника Скупштине, а то значи и да ће доћи до промјене дневног реда на самој сједници Скупштине“, рекао је Ћорић. Он је нагласио да ће у наредном периоду много тога бити урађено на побољшању квалитета живота грађана, да се извршити ревизија пословања јавних предузећа и установа, да се изврши пренос АД „Град“ на локалну заједницу, да се дио кредита „Водовода  и канализације“ пренесе на републички ново, како би се могло омогући да грађани имају нижу цијену воде.

- Циљ нам је да период пред нама, буде период реализације пројеката који су у интересу свих грађана, да синергија локалне и републичке власти буде видна у свим сегментима који су у интересу квалитетнијег живота и интензивног развоја града“, рекао је Ћорић.

Семберија инфо - О. Стјепановић
​Фото - Б. Милошевић