Рудник и термоелектрана Угљевик: ДОБРИ ПРОИЗВОДНИ РЕЗУЛТАТИ У ВРИЈЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА :: Semberija INFO ::

 

Рудник и термоелектрана Угљевик: ДОБРИ ПРОИЗВОДНИ РЕЗУЛТАТИ У ВРИЈЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА


 У мају мјесецу из Рудника и термоелектране Угљевик је у електроенергетски систем испоручено 159,99 GWh (гигават сати) електричне енергије што је 42,6% у односу на укупну мјесечну производњу у Електропривреди Републике Српске (375 GWh).

Од почетка године закључно са 31.05. РиТе Угљевик је произвела 756,49 GWh електричне енергије што је 34,38% укупне производње у Електропривреди Републике Српске за тај период (2200 GWh). 

“Ти резултати су остварени у ванредним условима изазваних пандемијом корона вируса. У Руднику и термоелектрани Угљевик процес рада је био организован у складу са ванредним мјерама на сузбијању ширења корона вируса, од 13. марта 2020. године. Процес производње је организован на начин да на посао долазе искључиво радници који су неопходни за несметано одвијање производног процеса. Предузеће је увело  строге мјере заштите према препорукама републичког кризног штаба,  а  суспендован је био рад ресторана друштвене исхране радника, укинут организовани превоза радника,  итд. Свим радницима који су радили  подјељена су неопходна заштитна средства.  Радници предузећа су поштовали ове мјере, а  радни и производни процес и на руднику и у термоелектрани, у тим новонасталим условима,  одвијао се несметано тако да данас можемо констатовати да смо остварили добре производне резултате и нисмо имали радника заражених корона вирусом. Од данас су се на посао вратили сви радници предузећа и рад се наставља у нормализованим условима уз даље поштовање заштитних мјера”,  каже Чедомир Стојановић вршилац дужности директора Рудника и термоелектране Угљевик.

​РиТЕ Угљевик