УГЉЕВИК: БРОЈНИ ПРОЈЕКТИ ЗА ОСТАНАК СТАНОВНИКА У РУРАЛНИМ СРЕДИНАМА :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: БРОЈНИ ПРОЈЕКТИ ЗА ОСТАНАК СТАНОВНИКА У РУРАЛНИМ СРЕДИНАМА


Начелник Угљевика Василије Перић посјетио је данас мјесну заједницу Горња Трнова у којој је завршена изградња потпорног зида и одводних канала за шта је из буџета издвојено 30.000 КМ.
 
"Овим радовима успјешно је санирано клизиште које је угрожавало Дом културе, спомен-обиљежје Филипу Вишњићу и споменик погинулим борцима одбрамбеног рата", рекао је Перић новинарима.
 
Он је истакао да су у Угљевику урађени бројни инфраструктурни пројекти значајни за задржавање становништва у овој средини.
 
Перић је најавио израду регулационог плана за оближњу туристичку дестинацију Новакова пећина и захвалио Планинарском удружењу из Бијељине за проналажење и дефинисање стаза за шетњу на овој локацији.
 
"Из буџета општине издвојићемо средства како би још више оживјели ову туристичку дестинацију", обећао је Перић.
 
Новакова пећина налази се на видиковцу изнад мјеста Доња Крћина и Горња Трнова, на надморској висини од 386 метара, а име је добила према народном вјеровању да се на том мјесту скривао хајдук Старина Новак у доба отпора Турском царству.
 
Предсједник Мјесне заједнице Горња Трнова Горан Стевановић рекао је новинарима да сви ови пројекти много значе за квалитетнији живот мјештана.
 
"Имамо сређено водоснабдијевање и уређене асфалтне путеве, посебно нас радује што ово мјесто са живописном природом привлачи бројне излетнике из околних мјеста", рекао је Стевановић.