Дјечији амбасадор Мишел Мишковић код градоначелника Мићића :: Semberija INFO ::

 

Дјечији амбасадор Мишел Мишковић код градоначелника Мићића


У доба пандемије вируса корона обично се говори да су угрожене особе старије од четрдесет и пет година, међутим, нажалост, није тако. Страдају и дјеца, изјавила је  Мишел Мишковић, дјечији амбасадор Дјечије амбасаде Међаши, која је данас са оснивачем Дјечије амбасаде Међаши, адвокатом Душком Томићем, посјетила Градску управу Бијељина, гдје су разговарали са градоначелником Мићом Мићићем.



„Треба учинити све да се и дјеци помогне. Посјетили смо ових дана Тужилаштво БиХ и Врховни суд БиХ, гдје су нас питали, због чега нисмо сачекали да прође пандемија, али је наш одговор био, ту смо, да упозоримо на чињеницу да у вријеме пандемије страдају и дјеца. Наша обавеза је да учинимо нешто за дјецу и у оваквим околностима, јер на младима свијет остаје“, изјавила је Мишел Мишковић, дјечији амбасадор Дјечије земље „Међаши“.

Душко Томић, адвокат Дјечије амбасаде Међаши изјавио је да вирус корона узима данак код нас и у свијету, али да исто тако и глад узима данак, истакавши да је у БиХ једно дијете преминуло, док је седморо дјеце обољело од вируса корона.

„Дјеца обољевају од короне, али, срећом, брзо се и опорављају. Дјеца умиру у свијету и због глади, а и онколошки центри су пуни дјеце. Не смијемо заборавити те чињенице. Сиромашни постају све сиромашнији. Ускоро ћемо посјетити Београд и Загреб, јер желимо да дјечији амбасадор подигне глас због недопустивог страдања дјеце усљед грубости и похлепе одраслих“, изјавио је Душко Томић, истакавши да у БиХ треба што прије формирати фонд за заштиту дјеце.

Томић је том приликом истакао да ће ускоро бити организован Дјечији суд у Међашима, који ће осудити мржњу и негативне појаве које су изазвали нељуди.

„На почетку рада Дјечијег суда подметнут је пожар у дјечијој амбасади. Знамо ко је то урадио и ко је то организовао. Ускоро ћемо осудити мржњу и гости ће бити познати правници из цијелог свијета. Дугујемо захвалност и Градској управи Бијељина која је подржала нашу активност“, рекао је Томић. 

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић уручио је личну помоћ Дјечијој амбасади, истакавши да је Градска управа Бијељина и раније подржавала рад Дјечије амбасаде, те да ће помоћи око реновирање објекта Дјечије амбасаде који је изгорио у пожару. 

„Желим да Дјечија амбасада настави своју хуману мисију, јер данас у свијету има пуно дјеце која пате и умиру од глади. Ми ћемо, са своје стране, наставити да подржавамо и помажемо Дјечију амбасаду „Међаши“, изјавио је градоначелник Мићић.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић
​Фото - Б. Милошевић