СВЕ МАЊЕ ЛИЦА У САМОИЗОЛАЦИЈИ :: Semberija INFO ::

 

СВЕ МАЊЕ ЛИЦА У САМОИЗОЛАЦИЈИ


У Бијељини нема нових случајева заразе вирусом корона, а број лица која се налазе под стручним надзором у самоизолацији је 409 - за 39 мање у односу на јуче, саопштено је на данашњој сједници Градског штаба за ванредне ситуације.
 
Ковидом-19 заражена су три лица, а када је ријеч о карантинима, 15 особа смјештено је у болнички карантин, три у Дом ученика, 27 у карантин при Основној школи „Вук Караџић“, док се 64 лица налазе у изолацији у кућном карантину.
 
У карантину у Рачи тренутно је смјештено једно лице, а са подручја Семберије до сада је послато укупно 209 узорака у Институт за јавно здравство Републике Српске, од којих је 11 било позитивно, 147 негативно, а за остале се чекају резултати.
 
Комунална полиција Града Бијељина контролисала је претходног дана 37 лица у изолацији и сви су били на својим адресама, док су припадници Полицијске управе Бијељина издали четири прекршајна налога лицима која су се кретала у вријеме полицијског часа.
 
Градски санитарни инспектор издао је једно рјешење о изолацији, односно укупно 177 до сада.
 
На граничном прелазу Рача забиљежен је прелазак 326 возила, а на Павловића мосту 33 возила.
 
Предузеће „Комуналац“ опрало је и дезинфиковало сљедеће улице: Рачанску, Московску, Вуковарску, Јосипа Маринковића, Браће Југовић, Крфску, Војводе Путника, Скендера Куленовића, Петрове горе, Хајдук Вељкову, Петроградску, Пушкинову, Светозара Миовића и Бањанску.
 
У Републици Српској ковидом-19 заражено је укупно 486 лица, излијечено је 214, а преминуло 15 особа.
 
Данас почиње подјела 500 хуманитарних пакета за социјално угрожене категорије које је донирала компанија „Михајловић“. Поред донираних животних намирница, у пакетима су маске и средства за дезинфекцију које је обезбиједила Градска управа, а наредних дана биће настављена подјела хуманитарних пакета од стране Градске управе и Центра за социјални рад.
 
Тим руских стручњака данас ће почети дезинфекцију здравствених објеката и карантинског простора у Бијељини, у оквиру помоћи у борби против вируса корона коју је Руска Федерација упутила Републици Српској.   
 
Припадници Штаба за ванредне ситуације Града Бијељина позвали су грађане да поштују полицијски час током Васкрса и да ове године највећи хришћански празник прославе у кругу породице, како не би била угрожена тренутно стабилна епидемиолошка ситуација.
 
Републички штаб донио је закључак о забрани кретања у дане Васкрса, од петка (17. априла) у 17.00 часова до суботе (18. априла) у 5.00 часова, као и од суботе у 15.00 часова до понедјељка (20. априла) у 5.00 часова.