МИЋИЋ: ПОЧИЊЕ ИЗДАВАЊЕ ПОТВРДА ЗА РЕГРЕСИРАНО ГОРИВО :: Semberija INFO ::

 

МИЋИЋ: ПОЧИЊЕ ИЗДАВАЊЕ ПОТВРДА ЗА РЕГРЕСИРАНО ГОРИВО


Градоначелник Бијељине Мићо Мићић изјавио је да ће у 15 мјесних канцеларија,  за више од 1.700 регистрованих пољопривредних газдинстава, биће омогућено подизање потврда за регресирано гориво.

У Републици Српској у понедјељак, 30. марта, почиње подјела регресираног дизел горива за 9.418 пољопривредних газдинстава, односно корисника подстицаја, а за ове намјене, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС обезбиједило је 5,5 милиона КМ. 
 
Пољопривредници могу преузети укупно 100 литара регресираног дизел горива по хектару обрадиве пољопривредне површине уписане као начин кориштења у Регистру пољопривредних газдинстава.
 
Подстицај за регресирање дизел-горива за извођење прољећњих и јесењих радова у пољопривреди утврђен је у износу од 0,60 КМ по литру дизел-горива.

У складу са Закључком Републичког кризног штаба, првим обрачуном су обухваћени и корисници који нису извршили обавезу плаћања противградне заштите и пријаву доприноса за прошлу годину.
 
Регресирано дизел-гориво корисници ће преузимати код дистрибутера који су склопили споразум са Министарством за дистрибуцију. Преузимање, односно куповина регресираног дизел-горива трајаће до 30. октобра.