Болница Свети Врачеви Бијељина и Клиника за васкуларну хирургију са Дедиња: Добар почетак за нове изазове :: Semberija INFO ::

 

Болница Свети Врачеви Бијељина и Клиника за васкуларну хирургију са Дедиња: Добар почетак за нове изазове


Бијељинска болница „Свети врачеви“, настављајући успјешну сарадњу са Инситутом за кардиоваскуларне болести Дедиње, данас је, на симболичан начин, отворила врата и васкуларној хирургији у овој здравственој установи, извођењем прве успјешне операције каротидне ентеротомије, коју је обавио  професор доктор Ненад Илијевски, управник Клинике за васкуларну хирургију са Дедиња, са својим тимом у коме је био и доктор Никола Алексић, интерниста анхиолог и Снежана Божић, главна сестра са дедињског института.

Примаријус доктор Милица Ловрић, директор бијељинске болнице, истакла је том приликом да ће се сарадња са Институтом за кардиоваскуларне болести Дедиње наставити и у наредном периоду.

„Наши љекари и специјалисти радиће са професором Илијевским и надам се да је ово добар почетак за многе изазове који нас чекају у области васкуларне хирургије. За нашу болницу ово је посебан догађај, јер ће пацијенти са ове регије бити у могућности да добију врхунску здравствену услугу из ове области у нашој болници“, истакла је докторка Ловрић.



Професор доктор Милован Бојић, директор Института за кардиоваскуларне болести института са Дедиња,  истакао је том приликом да ће Институт за кардиоваскуларне болести Дедиње помоћи љекарима из Бијељине да уче и усавршавају се на овом познатом институту.

„За нас важи правило да нисмо урадили само оно што нисмо започели. У бијељинској болници постоје сви неопходни услови за извођење оваквих операција. Битна је јака воља да се нешто жели урадити, а овдје воља за то постоји. Услиједиће обука кадрова из бијељинске болнице на нашем институту, али и наша континуирана пажња, брига, помоћ и едукација. Не смијемо стати са првом операцијом и првом интервенцијом. Треба наставити и не заустављати се. Ово је пространа област у којој се може пуно тога научити, а знање је моћ“, истакао је професор доктор Милован Бојић.

Семберија ИНФО - Љ. Љубојевић
​Фото - Б. Милошевић