СКУПШТИНА ГРАДА БИЈЕЉИНА: УСВОЈЕН НАЦРТ УРБАНИСТИЧКОГ ПЛАНА ГРАДА :: Semberija INFO ::

 

СКУПШТИНА ГРАДА БИЈЕЉИНА: УСВОЈЕН НАЦРТ УРБАНИСТИЧКОГ ПЛАНА ГРАДА


Одборници скупштинске већине усвојили су 32 тачке дневног реда, а неколико тачака дневног реда усвојене су једногласно. Усвојен је Нацрт урбанистичког плана града са измјенама око планиране нове аутобуске станице и прикључка на будући ауто-пут, а наредни мјесец овај документ биће на јавном излагању.



Предсједник Скупштине Града Бијељина Славиша Марковић, појаснио је да је на дневном реду било неколико тачака посвећених комуналној потрошњи и инфраструктури, затим неколико извјештаја из Полицијске управе, извјештај о раду Туристичке организације,  одржавању јавних саобраћајница и градске расвјете за ову годину. Марковић је похвалио безбједност у граду и рад Полицијске управе Бијељина, чија су четири извјештаја подржана једногласно и без расправе. 



- На сједници није било пуно примједби од стране опозиције, што значи да су ресорна одјељења и Скупштина града положили испит, а све ово је доказ да је Скупштина града бољи дио власти у Бијељини. На до сада 36 одржаних сједница, нисмо имали проблем скупштинске већине и то је нешто што је добра пракса. Надам се да ће овај мандат Скупштине тако и завршити”, рекао је Марковић.

На сједници је било и кадровских питања, те је због истека мандата, директор Аграрног фонда Иван Стевић разријешен дужности и именован за вршиоца дужности у току припрема за расписивање конкурса, а именовани су и нови вршиоци дужности Управног одбора Центра за социјални рад, којима је такође истекао мандат.



Одборници су усвојили приједлог одлуке о давању сагласности на прједлоге уговора о реализацији пројекта за изградњу система за наводњавање на подручју Батковић, као и за санацију-уређење канала Стара Дашница. Начелник Одјељења за  пољопривреду Младен Савић, рекао је да ријеч о наставку добре сарадње Града Бијељина са Министарством пољопривреде и Јединицом за координацију пројеката у области пољопривреде.

- Ријеч је о површини од око 377 хектара кад је ријеч о систему за наводњавању, а кад је ријеч о уређењу канала, дужина је 12. 500 метара. Град Бијељина ће суфинансирати пројекте са 15 посто, а цијена пројекта је око шест милиона КМ. За систем за наводњавање је потребно око четири милиона КМ, а за уређење канала, око два”, појаснио је Савић.

На сједници Скупштине, предсједник Клуба одборника СНСД-а Александар Ђурђевић, затражио је да у Скупштину града буде достављен извјештај о реализацији 20 милиона КМ кредитног задужења града из прошле године и извјештај о стању у јавним предузећима којима управља град. Он такође очекује да ће у локалном парламенту ускоро бити и акциони план за смањење загађења у Бијељини. Градоначелник Бијељине Мићо Мићо најавио је да ће ови извјештаји бити на наредној сједници Скупштине.

Семберија ИНФО - О. Стјепановић
Фото - Б. Милошевић