Мјештани Обарске озбиљно забринути :: Semberija INFO ::

 

Мјештани Обарске озбиљно забринути


Нашој Редакцији, у име забринутих мјештана Велике Обарске, писмено се јавила Сандра Ђокић, због, како наводи, еколошког проблема у Великој Обарској који их мучи ових дана.
 
Наиме, у непосредној близини колектора на муљним пољима, из земље излази вода сумњивог састава и са тог мјеста, како кажу, шири се јако неугодан мирис.
 
-Наиме, проблем је настао прије неколико дана када је бесправно ископана огромна рупа и у њу изручена цистерна са непознатом супстанцом. Самим тим је угрожена вода коју ми пијемо јер је у нивоу наших бунара. Наравно, и ваздух је загадјен, јер се ширио неугодан мирис. Нико се није удостојио да нам да било какво образложење о чему се ради, тако да смо ми немоћни да било шта озбиљније учинимо. На наше инсистирање на лице мјеста је дошао багер и покушали су да све то затрпају. Медјутим, без обзира што је навучена земља и даље извире вода сумњивог поријекла’’, прецизира у свом обраћању Сандра Дјокић и истиче да се мјештани тог дијела Обарске посебно плаше шта ће се дешавати када још више отопли.