Заселак Савићи у Доњем Сувом Пољу: Свечано отворена дионица новог асфалтног пута :: Semberija INFO ::

 

Заселак Савићи у Доњем Сувом Пољу: Свечано отворена дионица новог асфалтног пута


Градоначелник Бијељине Мићо Мићић свечано је пустио у саобраћај дионицу новоасфалтираног пута у засеоку Савићи, у Сувом Пољу, чија је вриједност око 40.000 КМ. У питању је још једна добро организована акција у којој је учествовала Градска управа Бијељина и мјештани овог семберског села.



„Мјештани засеока Савићи прикупили су 30 одсто средстава, а Градска управа је учествовала са 70 одсто средстава. Ова инвестиција је требало и раније да се реализује, али сада су се стекли сви услови да се пут коначно асфалтира. Модернизација путне мреже у семберским селима треба да допринесе опстанку и останку људи у семберским селима. Модерне саобраћајнице један су од предосулова бољег живота грађана Семберије. Пожелио бих мјештанима овог села да им нови пут буде пут у бољи и лакши живот. Имамо још неколико дионица у овом селу за које мјештани прикупљају средства за асфалтирање. Градимо и мост у засеоку Заовац, у Сувом Пољу, који је уништен у поплавама. Мјештани Сувог Поља су сложни и јединствени у организовању оваквих акција“, изјавио је градоначелник Мићић.



Милош Савић, мјештанин Сувог Поља, засеока Савићи, каже да је овај пут асфалтиран на опште задовољство свих мјештана. 
„За десетак домаћинстава овог дијела Сувог Поља ово је велика ствар. Нови пут нуди бољи живот, бољи прилаз сеоским имањима, бољу комуникацију са градом. Модерни и савременији тренд живљења је захтјев времена у коме живимо. Надамо се да ће и водоводна мрежа из Модрана стићи до овог дијела Сувог Поља. Мјештани су сложни и јединствени у организовању оваквих акција. У наредном периоду асфалтираћемо нове дионице путева у нашем селу“, каже Савић.



Осамдесетогодишња Роса Савић каже да је асфалтни пут велика срећа за њу и њеног сина.
„Некада смо све радили и градили ручно. Ово је за нас нешто што не можемо описати ријечима“, каже Роса Савић.

 Милош Савић ( 79) каже да се асфалтном путу радују и баке, колико се радују и дјеца.
„Некада смо газили по њивама и рупчагама, пјешице преваљивали десетине километара. Прије дванаест година добили смо дио пута према Модрану. Сада смо добили нову дионицу асфалтног пута за Савиће, захваљујући Градској управи и градоначелнику Мићићу. Ово је за нас велика ствар“, каже Милош Савић.

Семберија инфо / Љ. Љубојевић