УГЉЕВИК: ДЈЕЧИЈОМ СКУПШТИНОМ ОТПОЧЕЛА ДЈЕЧИЈА НЕДЈЕЉА :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: ДЈЕЧИЈОМ СКУПШТИНОМ ОТПОЧЕЛА ДЈЕЧИЈА НЕДЈЕЉА


Обиљежавање Дечије недјеље у Угљевику почело је данас одржавањем прве дјечије скупштине на којој су најмлађи испитивали општинске челнике о њиховом раду и поручили да и дјеца имају право да кажу шта мисле.

Малишани из вртића "Душко Радовић" и ученици првог и другог разреда Основне школе "Алекса Шантић" су из одборничких клупа питали начелника Угљевика Василија Перића шта је политика и шта је његов посао, како ради парламент, а било је и личних питања о томе којим се спортом бави и за који спортски клуб навија.



Перић је након дечије скупштине рекао новинарима да деца знају своја права и да одрасли треба да поштују њихова права.

"Наша деца имају лијепо дјетињство, а локална управа ће и у наредном периоду настојати да направи још боље услове како би им одрастање било још љепше", нагласио је Перић и изразио задовољство што општина Угљевик током цијеле године има бројне садржаје намијењене дјеци.



Предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић рекао је новинарима да је прва дечија скупштина била веома занимљива и оцијенио да дјеца у најранијем добу добро запажају одређена кретања у друштву и реагују на њих.

Директор вртића Младен Стевановић истакао је да Дечија недјеља треба да промовише права дјетета и указује на потребу побољшања друштвене бриге за дјецу, као и да укаже на одговорност породице, школе, здравствених, социјалних и других државних служби према дјеци.

Општина Угљевик