У Бијељини фестивал музике "Примавера" од 30. марта до 2. априла :: Semberija INFO ::

 

У Бијељини фестивал музике "Примавера" од 30. марта до 2. априла


У организацији Удружења грађана”Музички умјетници Семберије” одржаће се седми по реду Интернационални фестивал музике ”Примавера”, а четвродневна манифестација одржаће се од 30. марта до 2. Априла Етно селу ”Станишићи”.

Фестивал је такмичарског карактера и ове године окупља преко 550 учесника из цијелог региона из 85 образовних институција из Словеније, Црне Горе, Хрватске, Србије, Босне и Херцеговине и Републике Српске.

Учесници ће се такмичити у дисциплинама: клавир, клавирски дуо, хармоника, виолина, гитара, соло пјевање, дувачи (труба, флаута, кларинет) и солфеђо у укупно 57 старосних категорија, а такмичаре ће оцјењивати стручни жири састављен од еминентних умјетника и педагога из региона.

Поред тога што је ризница младих музичара, Фестивал је ”Примаверу” ставио у сам врх такмичења осмисливши награду ”ЈА САМ УЧЕНИК ШКОЛЕ” која ће дати могућност ученицима школа да се такмиче и освоје награду за своју школу, а која ће се огледати у пианину марке Феурицх на којем ће не само такмичар, побједник имати прилику да свира већ и друга дјеца, ученици школе.

Ове године спонзор главне награде је Град Бијељина. Овом наградом, Фестивал Примавера жели да као Фестивал са највећим бројем такмичара да свој допринос у развоју и унапређењу квалитета образовања и образовних институција, као и да пружи пријатељску платформу подршке будућим младим умјетницима. У четвртак, 30. марта са почетком у 20 часова, на свечаном концерту поводом отварања Фестивала наступиће клавирски дуо Драгомир Братић и Марија Гођевац из Београда, а Фестивал ће отворити градоначелник Љубиша Петровић.

Затварање такмичења као и свечана додјела главне награде – пијанина ће се одржати у недељу, 2. априла у 20.30 часова, а како је град спонзор ове вриједне награде, исту ће додијелити градоначелник Петровић. Сви такмичарски садржаји су отворени за јавност.