ХУМАНИТАРНА ПРЕДСТАВА ЗА ЛИЈЕЧЕЊЕ МИЛОША БОЖОВИЋА :: Semberija INFO ::

 

ХУМАНИТАРНА ПРЕДСТАВА ЗА ЛИЈЕЧЕЊЕ МИЛОША БОЖОВИЋА


Удружење грађана „Родитељи ЗА права дјеце“ из Бијељине организује хуманитарну представу „Женски времеплов“ 06. 04. 2023. године са почетком у 19 часова у Центру за културу „Семберија“.

Циљ је прикупити новчана средства за дјечака Милоша Божовића, којем је за лијечење тешких повреда у иностранству потребно 120.000 еура. Како се ради о значајној суми, позивамо све суграђане, људе доброг срца да 6. априла присуствују овом догађају у што већем броју. Сав приход од хуманитарне представе биће уплаћен на рачун за Милошево лијечење.



Посебност ове представе је у томе што је она резултат сарадње ЈУ Прве основне школе из Брчко дистрикта и Основне школе Петар Петровић Њагош из Источног Сарајева. Наставнице српског језика и књижевности из ове двије школе написале су, а ученици у оквиру драмске секције у својим школама, припремали су изведбу ове представе, а онда су се на дан њене премијере у Источном Сарајеву 17. марта ове године по први пут састали, оформили двије мјешовите групе и под слоганом „Заједно за Милоша“ представу одиграли у хуманитарне сврхе.

Због изузетно позитивне реакције публике, ученици и наставници одлучили су одиграти ову представу поново за Милоша и то у Бијељини 6. априла (Центар за културу са почетком у 19 часова) и у Брчком 5. априла (Дом културе са почетком у 20 часова). Они моле све добре људе да дођу и одгледају представу, како би се прикупило што више новца за лијечење дјечака Милоша Божовића, некада ученика Основне школе Петар Петровић Њагош из Источног Сарајева. Представа је одушевила публику и изазвала буру емоција. Ученици су маестрално одглумили, а сам драмски текст, нарочито његов крај никога није оставио равнодушним.