У ДВОРОВИМА УСКОРО ШЕСТИ СЕМБЕРСКИ САЈАМ МЕСА: Производња меса, гастрономија и туризам :: Semberija INFO ::

 

У ДВОРОВИМА УСКОРО ШЕСТИ СЕМБЕРСКИ САЈАМ МЕСА: Производња меса, гастрономија и туризам


У Дворовима ће 11. и 12. новембра бити одржан шести по реду Семберски сајам меса. Као и до сада, организатор сајма је Компанија „Глобус“, а за учешће на сајму се већ пријавио рекордан број излагача. 

Сталним улагањима и иновацијама у организацији, Семберски сајам меса је постао препознатљива туристичка манифестација која има циљ да промовише потенцијале и ресурсе којима Семберија располаже у сточарству, производњи меса и производњи хране уопште. Организатори најављују присуство великог броја произвођача меса и других прехрамбених производа из БиХ и Србије. Годинама уназад своје сајамско мјесто у Дворовима нашле су бројне винарије, дестилерије, произвођачи сира, меда...



Директор Компаније „Глобус“ Миленко Зупур је за „Семберија инфо“ рекао да је промоција семберске прехрамбене индустрије била основни мотив за покретање првог Семберског сајма меса.

- Претходних шест година, иако увијек немамо адекватну подршку локалних власти, ширимо концепт овог сајма. Данас можемо говорити о Семберском сајму меса који промовише производњу и прераду хране, гастрономију, али и туризам у Семберији. Циљ нам је да позиционирамо нашу Бијељину и нашу Семберију, као атрактивну туристичку дестинацију, гдје ће људи долазити знајући да ће се код нас лијепо одморити, провести се и да ће имати прилику јести квалитетну домаћу храну“, рекао је Миленко Зупур.



Зупур предлаже да љубитељи добре забаве и здраве хране, првенствено меса и прерађевина од меса, доброг домаћег вина и пива, обавезно треба да посјете Дворове 11. и 12. новембра. Гурмани и љубитељи доброг залогаја имаће прилику бесплатно дегустирати најквалитетније производе произвођача меса из наше земље и региона.

Велики број производа биће на продају, тако да је ово одлична прилика за куповину квалитетних прехрамбених производа. Као и претходних године биће уприличено неколико такмичења и кулинарских изазова како би се посјетиоци сајма увјерили у квалитет меса из Семберије и како би били сигурни да је производња здравог меса оно чиме се људи баве у нашој равници.
                                                     

Семберија инфо - И. Гутић