Митровдански вашар окупио бројне учеснике и посјетиоце :: Semberija INFO ::

 

Митровдански вашар окупио бројне учеснике и посјетиоце


Петнаести по реду Митровдански вашар, окупио је данас на простору Агротржног центра „Кнез Иво од Семберије“, учеснике и излагаче из Семберије, Посавине и подмајевичког краја, као и бројне посјетиоце.



Поред традиционалне "Купусијаде", гдје се мајстори кухиње такмиче у припреми овог домаћег специјалитета ,у склопу вашара одржава се и "Фијакеријада", а посјетиоци могу  уживати  и у изложби кућне радиности, старих заната, цвијећа, поврћа, домаћих животиња и кућних љубимаца.



- Овај петнаести јубиларни Митровдански вашар, окупио је 60 излагача домаће радиности, 15 такмичарских екипа у прављењу свадбарског купуса и око десет фијакера. Морамо да чувамо и поштујемо све оно што је лијепо на подручју Бијељине. АД„Град“, већ петнаести пут организује Митровдански вашар, прошле године га нисмо били у могућности организовати због временских неприлика, али планирамо га одржавати свих наредних година, јер традицију морамо поштовати”, поручио је Ратомир Драганић, в.д. директора АД „Град“.

Организатори Вашара су, као и ранијих година, АД „Град“,Бијељина, Аграрни фонд Града Бијељина и Туристичка организација Града Бијељина.

Митровдански вашар  отворен је до до 16.00 часова, а улаз за посјетиоце је бесплатан.


Семберија инфо - С. Николић