НОВИ УСПЈЕХ МЛАДИХ ФИЗИЧАРА :: Semberija INFO ::

 

НОВИ УСПЈЕХ МЛАДИХ ФИЗИЧАРА


Још један у низу успјеха младог физичара Миодрага Остојића, ученика ИИИ разреда Техничке школе ,,Михајло Пупин’’ из Бијељине, смјер техничар информационих технологија.

На 4. балканској олимпијади из физике, одржаној од 7.до 10. октобра, Миодраг је освојио бронзану медаљу. Овај Миодрагов успјех је уједно и најбољи успјех из физике у историји постојања бијељинске Техничке школе.

 
Организатор олимпијаде био је Кипар, град Никозија. Државу БиХ су представљали ученици Техничке школе, републички прваци, Елена Мирковић, ученица ИИ разреда и Миодраг Остојић, ученик ИИИ разреда.
Трећи републички првак, Страхиња Продановић, ученик ИВ разреда, није учествовао због старосне границе.
 
Ученица Елена Мирковић је за постигнути успјех добила специјалну похвалу. Да је Миодрагов и Еленин успјех велики, говори и податак да су на Олимпијади учествовали средњошколци из 15 држава и то по четири ученика.

 
Учешће такмичара је реализовано онлајн из школе, а састав екипе која је реализовала учешће на такмичењу чинили су: Јовица Маринковић, професор информатике, Биљана Цвјетковић, професор енглеског језика, Страхиња Продановић, матурант, те професори физике Стана Петровић и Јелена Милановић’’, потврђено је из Техничке школе ,,Михаљо Пупин’’ из Бијељине.