РЕПУБЛИЧКА АКЦИЈА: ЗБОГ АЛКОХОЛА ИСКЉУЧЕНО ВИШЕ ОД 100 ВОЗАЧ :: Semberija INFO ::

 

РЕПУБЛИЧКА АКЦИЈА: ЗБОГ АЛКОХОЛА ИСКЉУЧЕНО ВИШЕ ОД 100 ВОЗАЧ


На подручју Полицијске управе Бијељина у периоду од 18. до 21. јула проведена је републичка акција ,,Појачана контрола учесника у саобраћају на контролу прекорачења прописане брзине кретања моторних возила и контролу возача под дејством алкохола, опојних дрога или психоативних лијекова, који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње .''
 
Током четверодневне акције контролисано је укупно 928 возача. Евидентирана су 293 прекорачења брзине од чега 222 прекорачења брзине за више од 10 до 20 км/h, 56  прекорачења  од 21до 30 км/h,те 15 прекорачења за више од 30 км/h од прописане брзине кретања.
 
Извршена су 492 алкотестирања, од чега је 101 возач  искључен из саобраћаја због утврђене концетрације алкохола у организму. Током акције 10 возача је лишено слободе због вожње под дејством алкохола која је већа од 1,5 г/кг. Због вожње под дејством опијата у току акције искључена су два возача.
 
Полицијска управа Бијељина апелује на све учеснике у саобраћају, да не управљају са возилима под дејством алкохола и опијата, те да поштују саобраћајну културу и прописе'', потврђено је из полиције.