РИТЕ УГЉЕВИК: САСТАНАК У БАЊАЛУЦИ КОНСТРУКТИВАН, АЛИ ОДБАЦУЈЕМО НАВОДЕ РЕСОРНОГ МИНИСТРА :: Semberija INFO ::

 

РИТЕ УГЉЕВИК: САСТАНАК У БАЊАЛУЦИ КОНСТРУКТИВАН, АЛИ ОДБАЦУЈЕМО НАВОДЕ РЕСОРНОГ МИНИСТРА


Управа предузећа РиТЕ Угљевик сматра да је јучерашњи састанак у Бањалуци са ресорним министром Петром Ђокићем и руководством Електропривреде Републике Српске био конструктиван.
 
Министарство , као и управа ЕРС-а, имали су разумијевања за техничко стање у којем се Предузеће, а нарочито Термоелектрана,  налази, те су дали подршку за инвестициона улагања која су неопходна за функционисање и продужетак животног вијека Термоелектране.
 
Све стране усагласиле су се око чињенице да су тренутне потешкоће посљедица објективне немогућности извођења ремонта у планираном периоду.
 
У наредних седам дана, Предузеће ће извршити детаљну анализу и доставити план активности за наредних годину дана.
 
Међутим , Управа РиТЕ Угљевик се ограђује од изјава које је након састанка министар Петар Ђокић изнио у јавност. Наводи да је Управа, или било који њен члан, уплетен у блокаду јавних набавки, одбачена је као апсолутна неистина.
 
Да су наводи господина министра неутемељени јасно и недвосмислено показују чињенице, јер је Управа РиТЕ Угљевик све процедуре везане за јавне набавке покренула благовремено, а о проблемима које су узроковале неосноване жалбе више пута је упућивала дописе свим релевантним институцијама, укључујући и министарство.
 
Такође, Управа је поднијела и кривичне пријаве против одговорних лица у предузећима која су улагала неосноване жалбе, чиме је додатно потврђена одлучност менаџмента да се блокада јавних набавки отклони.
 
Управа Предузећа овом приликом жели да информише јавност и да је  производња електричне енергије у РиТЕ Угљевик редовна, а да ће након ремонта, који почиње 25.9.2022. а завршава почетком новембра, бити стабилна и поуздана.