УГЉЕВИК: ЗА 90 ДЈЕЦЕ ИЗ БОРАЧКЕ ПОПУЛАЦИЈЕ ПО 150 КМ ЗА ШКОЛСКЕ УЏБЕНИКЕ :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: ЗА 90 ДЈЕЦЕ ИЗ БОРАЧКЕ ПОПУЛАЦИЈЕ ПО 150 КМ ЗА ШКОЛСКЕ УЏБЕНИКЕ


Борачка организација Угљевик обезбиједила је заједно са општином по 150 КМ за 90 дјеце из борачких категорија као помоћ за куповину уџбеника.

Помоћ је уручена дјеци школског узраста из породица ратних војних инвалида од прве до шесте категорије и незапослених демобилисаних бораца прве и друге категорије.

Шеф кабинета начелника општине Угљевик Милорад Јовичић и предсједник општинске Борачке организације Јован Маринковић су у Центру за културу "Филип Вишњић" пожељели окупљеним ученицима срећан и успјешан почетак школске године и додијелили им новчану помоћ.

Маринковић је рекао да је додјела новчаних средстава за куповину уџбеника овим категоријама друштва традиционална у Угљевику.

"Сматрамо да су једна од најугроженијих категорија дјеца незапослених демобилисаних бораца, а ове године смо, због инфлације, повећали износ са 100 КМ на 150 КМ", појаснио је Маринковић.

Јовичић је рекао да на овај начин желе олакшати ученицима припреме за школу, али и да покажз да је општина Угљевик чврсто уз борачку популацију.
 
Он је додао да се из локалног буџета на годишњем нивоу за потребе Борачке организације издваја 150.000 КМ.

Стана Гајић из Тутњевца, ученица трећег разреда Економске школе у Угљевику, захвалила је за подршку и рекла да ће овај новац искористити за набавку књига.