СЛАВЕН РИСТИЋ: ВЕЛИКИ ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЈЕКТИ – БУДУЋНОСТ РЕГИОНА :: Semberija INFO ::

 

СЛАВЕН РИСТИЋ: ВЕЛИКИ ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЈЕКТИ – БУДУЋНОСТ РЕГИОНА


Оснивач Републичке странке Српске Славен Ристић поздравио је завршетак радова на мосту на ријеци Сави код Градишке, изразивши наду да ће Хрватска врло брзо финализовати приступне путеве и да ће бити изграђен заједнички гранични прелаз који ће омогућити бржи прелазак границе, проток људи и роба, као и снажнију привредну сарадњу и повезаност између Републике Српске и земаља Европске уније.
 
- Новоизграђени мост на ријеци Сави код Градишке, као и сваки велики инфраструктурни пројекат и саобраћајница, јесу и треба да буду тачке спајања и бољег повезивања држава и народа у региону – рекао је Ристић.
 
У писаној изјави за медије Ристић је подсјетио да су земље региона ових дана свједочиле завршетку још два велика инфраструктурна пројекта – моста на Сави код Шапца, којег је отворио предсједник Србије Александар Вучић и који ће бити веза између ауто – пута Београд – Шабац и брзе цесте Шабац – Лозница, те Пељешког моста, који повезује југ и сјевер Хрватске.
 
- Свима који су допринијели реализацији оваквих пројеката треба честитати, а онима који су се посљедњих дана очајнички трудили да градитељске подухвате искористе за нападе на политичке противнике и прикупљање јефтиних поена могу да поручим да су потпуно промашили тему – упозорио је Ристић.
 
Он је додао да је будућност региона у реализацији оваквих пројеката, а не у свађи, политичким препуцавањима и подметањима.
 
- Увјерен сам да ће у најскорије вријеме бити завршена изградња још једног великог инфраструктурног пројекта - моста на Сави у Рачи, што ће омогућити да према Бијељини из Београда и Кузмина крену први километри новог ауто – пута. Тај ауто – пут је насушна потреба и представља потврду нераскидивих веза грађана Бијељине, Семберије и Републике Српске са Београдом и Србијом – закључио је Ристић у писаној изјави за медије.