ЛОПАРЕ: Дани дијаспоре на Мајевици :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: Дани дијаспоре на Мајевици


Општина Лопаре и Удружење Мајевичана у Швајцарској од 24. до 31. јула, по једанаести пут организују традиционалну манифестацију „Дани дијаспоре“. Овогодишња манифестација се одвија под слоганом „Код куће је најљепше“.
 
- „Дани дијаспоре“ имају за циљ да ојачају везе наших земљака са родним крајем и ове године су далеко садржајнији, јер је догађај у претходним годинама трајао три дана, а овог љета прераста у седмодневну манифестацију која ће бити употпуњена забавним и спортским активностима, традиционалним сајмом домаћих производа и кућне радиности као и разговорима о привреди, традицији и култури, и свему ономе што је занимљиво на Мајевици’’, најављују организатори.
 
- Очекујемо да ће нашу манифестацију „Дани дијаспоре“, која ће бити одржана и у Прибоју и у Лопарама, посјетити неколико хиљада наших земљака и да ће ови „Дани дијаспоре“ бити изузетна прилика нашим људима да дио свог годишњег одмора проведу у свом крају, гдје ће имати седмицу квалитетног садржаја’’, саопштено је из Општинске управе Лопара.