ГРАДСКА УПРАВА: МЕМОРАНДУМ О ЕНЕРГЕТСКОЈ ЕФИКАСНОСТИ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДСКА УПРАВА: МЕМОРАНДУМ О ЕНЕРГЕТСКОЈ ЕФИКАСНОСТИ


Меморандум о разумијевању у области енергетске ефикасности, потписали су градоначелник Љубиша Петровић и резидентни представник УНДП-а Стелиана Надер.

-Изражавам захвалност УНДП на бројним значајним пројектима који су реализовани у претходном периоду, а ево пред нама је још један пројекат који ће значаајно допринијети грађанима и нашем граду. Потписали смо споразум који наш град свстава у ред успјешних локалних заједница у Републици Српској и БиХ, јер ће се финансирати неколико пројеката. Овим споразумом смо се обавезали да  издвојимо срдстава од око 2,5 милиона КМ, а УНДП око пола милиона КМ. Пројекти се односе на изградњу и реконструкцију ЛЕД расвјете на подручју града у износу од два милиона КМ, а остатак средстава за област културе, спорта и израду пројектне документације по питању заштите животне средине и студија о управљању отпадом. Споразум подразумијева и озелењавање нашег града, изградњу јавних зелених површина, те низ других појединости. За неке од пројеката рокови су до краја ове године, а реконструција и изградња ЛЕД расвјете до 30. јуна наредне године”, рекао је градоначелник Љубиша Петровић и додао да ће реализација пројеката унаприједити живот грађана. Резидентни представник УНДП-а Стелиана Надер изразила је задовољство потписаним меморандумом.

-Надам се да ћемо захваљујући доброј сарадњи градити бољу будућност, а сарадња УНДП и Биојељине датира још из 2008. године. Циљ нам је да остваримо и реализујемо пројекте који ће допринијети бољем животу грађана”, рекла је Надерова и додала да УНДП наставља сарадњу са Бијељином и у наредном период.