Округли сто у оквиру пројекта “Персонална асистенција - кључ за самосталан живот!” :: Semberija INFO ::

 

Округли сто у оквиру пројекта “Персонална асистенција - кључ за самосталан живот!”



Позивамо Вас да учествујете у раду округлог стола на тему “Персонална асистенција - кључ за самосталан живот!” који организују Савез обољелих од дистрофије и сродних болести у Републици Српској и коалиција КОЛОСИ - Бијељина.

Округли сто ће се одржати у хотелуДринаБијељина, у уторак 25. 06. 2019. године, од 11,00 до 14,30 часова.

Округли сто организујемо у оквиру пројекта “Персонална асистенција - кључ за самосталан живот!” који је подржало министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске. 

Основни циљ пројекта је да допринесемо правилном регулисању и унапређењу спровођења сервиса персоналне систенције, нагласимо појам, потребу и значај сервиса, те покушамо понудити адекватан модел за регулисање ове области, у складу са принципима персоналне асистенције и међународним стандардима. Обзиром да је сервис услуга персоналне асистенције један од најприоритетнијих сервиса подршке, овим пројектом желимо повећати број персоналних асистената и проширити ову услугу на већи број корисника којима је ова услуга неопходна.

Пројектом желимо да допринесемо јачању капацитета постојећих и успостављање нових локалних сервиса подршке за лица са инвалидитетом, омогућавајући повећање видљивости и доступности сервиса и побољшање положаја лица са инвалидитетом, прије свега преношењем позитивних искустава које имамо у реализацији овог сервиса на подручју града Бања Лука.

Позивамо Вас да учествујете у раду округлог стола и помогнете нам да дођемо до квалитетних рјешења која ће омогућити развој одрживих и одговарајућих сервиса подршке базираних на потребама лица са инвалидитетом и осигурати пуно и равноправно учешће тих лица у свим сферама друштвеног и економског живота заједнице.

На округлом столу ће гости из OSCE презентирати Извјештај о процјени рада институција Бих у борби против дискриминације, а разговараћемо и о приједлозима измјена и допуна Закона о социјалној заштити које се односе на право на личну инвалиднину.

Надамо се да ћете наћи времена и прихватити наш позив, те Вам се унапријед захваљујемо.
Организатор сноси трошкове исхране и освјежења учесника.
 
Молимо Вас да учешће потврдите на e-mail [email protected] или тел: 055/206-450 и 065/661-807

САВЕЗ ОБОЉЕЛИХ ОД ДИСТРОФИЈЕ И СРОДНИХ БОЛЕСТИ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ