СВЕЧАНО ОТВОРЕН „ГРЧКИ КУТАК“ НА УНИВЕРЗИТЕТУ СИНЕРГИЈА :: Semberija INFO ::

 

СВЕЧАНО ОТВОРЕН „ГРЧКИ КУТАК“ НА УНИВЕРЗИТЕТУ СИНЕРГИЈА


Foto
Амбасадор Грчке у БиХ,  Димитрис Папандреу,  данас је озваничио почетак рада „Грчког кутка“ на Универзитету „Синергија“. Грчки дипломата захвалио се домаћинима на топлом пријему и рекао да је до сада,  поред кутка у Бијељини,  отворено још пет.
 
 - Ријеч је о нечему што је резултат сарадње локалних образовних институција и наше Амбасаде,  а овај пројекат активан је већ око годину и по дана“, рекао је Папандреу.


 
Папандреу је напоменуо да је циљ отварања оваквих кутака,  учвршћавање односа двије културе.
 
 - Спроводимо много активности, а једна од њих је учење грчког језика. Не желимо наметати ништа у вези са грчким језиком и културом, већ је то обострана жеља и нешто што ће довести до успјеха“, нагласио је Амбасадор.
 
Декан Филолошког факултета Универзитета „Синергија“,  Маријана Продановић, истакла је да је поносна чињеницом да су од данас богатији за „Грчки кутак“,  и додала да он неће бити кориштен само у сврху учења грчкој језика и грчке културе,  већ ће то бити и мјесто сусрета двије културе.


 
 - Видјећемо како ће кутак да заживи,  али оно што је евидентно јесте да постоји заинтересованост  за грчки језик, посебно оних студената који студирају економију или туризам“,  рекла је Продановићева
 
Свечаном отварању присуствовао је и градоначелник Бијелине,  Љубиша Петровић, који је овом приликом изразио увјерење, да ће „Грчким кутком“ у Бијељини,  још више бити учвршћено пријатељство два братска народа.


 
(Семберија инфо)