УСВОЈЕНА ИНИЦИЈАТИВА ЗА ОДРЖАВАЊЕ ПОЛУМАРАТОНА У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

УСВОЈЕНА ИНИЦИЈАТИВА ЗА ОДРЖАВАЊЕ ПОЛУМАРАТОНА У БИЈЕЉИНИ


Одборник Републичке странке Српске Данијел Перић поднио је на данашњој сједници Скупштине града иницијативу да ресорно одјељење Градске управе припреми план за успостављање спортске манифестације „Бијељински полумаратон“, те да на једној од наредних сједница представи могућности њеног одржавања, уз финансијску конструкцију.
 
- Не тако давно, осамдесетих година прошлог вијека, у Бијељини је одржаван полумаратон од граничног прелаза Рача до градског трга и сматрам да би у спортском и туристичком погледу, било добро да вратимо овај догађај. Наш град је посљедњих година изњедрио веома квалитетне атлетичаре који освајају прва мјеста и обарају рекорде, тако да они и њихови тренери, на првом мјесту, заслужују ову манифестацију - истакао је Перић.
 
Он је нагласио да је Атлетски клуб „Атлетик“ недавно организовао први атлетски митинг у Етно-селу „Станишићи“, али да би полумаратон омогућио још квалитетнију промоцију атлетике у Семберији.
 
Перић је позвао надлежне да при изради плана обрате пажњу на период године у којем би трка била одржавана, како се не би поклапала са значајним маратонима/полумаратонима у већим градовима региона.