У Бијељини све већи број близанаца: У двоје све је љепше :: Semberija INFO ::

 

У Бијељини све већи број близанаца: У двоје све је љепше


На улицама Бијељине, са доласком љепших и топлих дана, може се видјети све већи број  близанаца. Неки од њих су још увијек у колицима, а многи се могу видјети како весело и раздрагано трчкарају по Градском парку, али и Градском тргу.

У периоду од 2010. до 2021. године на подручју града Бијељина, како нам је речено из Матичне службе, рођено је 216 пари близанаца и једне тројке 2014. године. Рекордна година, по броју рођених близанаца била је 2019. година, када је рођено 29 пари близанаца, а најмање је рођено током 2017. и 2018. године, када је рођено по 12 пари близанаца.

Близаначке трудноће, односно зачеће природним путем није риједак случај, али велики број близаначких трудноћа резултат је вантјелесне оплодње. Много парова се бори за своје потомство, то је постао велики проблем данашњице, али одлазак на вантјелесну оплодњу,један је од начина да се остваре као родитељи и у великом броју случајева, он, резултира близаначком трудноћом. На тај начин они бивају благословени са два малишана. Али, није риједак случај да након прве вантјелесне оплодње која буде успјешна, да се, сљедећа трудноћа догоди природним путем, чак и близаначком трудноћом.

Семберија инфо - С. Јовановић