НОВА ФАСАДА НА ЗГРАДИ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У ЈАЊИ :: Semberija INFO ::

 

НОВА ФАСАДА НА ЗГРАДИ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У ЈАЊИ


Foto
У Основној школи “Меша Селимовић” у Јањи данас је уприличена свечаност поводом завршетка радова на изградњи нове фасаде на једној од зграда ове школе. Пројекат изградње фасаде и утопљавања школске зграде у којој наставу похађају ученици разредне наставе од првог до петог разреда, финансиран је од стране Хуманитарне организације “Муслим Аид” Босне и Херцеговине у вриједности 94 хиљаде конвертибилних марака.

-Данас је велики дан за нашу школу. Све што радимо и све што ћемо у наредном периоду радити све је за добробит наше дјеце, запослених и осталих како бисмо њихов боравак у школи учинили што пријатнијим. Ми већ осјетимо разлику у учионицама у којима је много угодније боравити, учити и радити”, рекао је Давор Радојевић, директор ЈУ ОШ “Меша Селимовић”.

Пројекат подршке образовању ове хуманитарне организације реализује се у више сегмената који имају за циљ помоћ дјеци и заједници. „Муслим Аид Ассоциатион“ пружа помоћ школама кроз реновирање објеката, донацију опреме, едукације за наставнике и дјецу, пружање услуга мобилне библиотеке, пројекте унапређења здравља дјеце и подршку школовању дјеце сирочади стипендирањем и реновирањем кућа.



-Искрено се надам да је ово само први корак у нашој сарадњи. Веома смо радосни што ће ова дивна дјечица наставу слушати у бољим условима, у топлијим учионицама и надамо се, постизати боље резултате учења. Дубоко вјерујемо да дјеца могу промјенити свијет, а ми смо ту да им дамо крила и помогнемо да полете,” рекла је Едина Шехић Салији, директорица „Муслим Аид“ БиХ.

Претходних година у овој школи је реализовано неколико важних пројеката који се тичу обнове столарије, система централног гријања, спортске сале, итд.

-Свједоци смо да се у образовање јако мало улаже. У овој школи радим већ двије деценије, и обзиром да се ради о школи коју похађа велики број повратничке дјеце, искористили смо ту чињеницу да лобирамо код донатора који су нам до сада излазили у сусрет. Прије ХО “Муслим Аид” помагали су нам УСАИД, Амбасада Јапана у БиХ, Федерално министарство за избјегла и расељена лица и многи други. Са данашњим даном наш рад не престаје, има још посла да се уради у овој школи”, рекао је Самир Баћевац, наставник исламске вјеронауке у ОШ “Меша Селимовић” Јања.

(Семберија инфо)