ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА БИЈЕЉИНА ОБИЉЕЖИЛА ДАН ПОЛИЦИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА БИЈЕЉИНА ОБИЉЕЖИЛА ДАН ПОЛИЦИЈЕ


Сјећање на погинуле припаднике полиције Републике Српске

Поводом обиљежавања Дана полиције Републике Српске и 30 година постојања Министарства унутрашњих послова Републике Српске, припадници ПУ  Бијељина су, након одржаног парастоса и минуте ћутања, положили цвијеће на спомен - обиљежје у знак сјећања на погинуле припаднике полиције РС. Цвијеће су положили представници ПУ Бијељина, Градске управе и Скупштине града Бијељина, Градске Борачке организације, Четвртог одреда специјалне бригаде полиције, породице погинулих полицајаца и представници синдиката ПУ Бијељина.

Стјепан Терзић, начелник ПУ Бијељина рекао је да парастосом и полагањем вијенаца на спомен - обиљежје одају почаст погинулим припадницима Министарства унутрашњих послова РС.

-Желимо на овај начин да одамо дужну почаст за њихове животе, које су уградили у темеље РС, да им искажемо вјечну захвалност и обавезу, садашњим и будућим генерацијама да истрајемо и даље на том путу, да очувамо РС, унапређујемо рад Министраства унутрашњих послова, безбједности наших грађана и њихове имовине“, нагласио је Терзић.
 

Миодраг Стевановић, предсједник Градске борачке организације Бијељина рекао је да сви припадници Министарства унутрашњих послова су били на својим задацима, на бранику Отаџбине са свим припадницима војске РС.
-Дали су велики доприност, али нажалост и поднијели су велику жртву.  У славу и част свих погинулих полицајаца, ми смо данас овдје да би положили цвијеће, сјећајући се њих, захвални заувијек за све што су учинили за РС“, рекао је Стевановић.

Ратомир Драганић, ратни командант Четвртог одреда специјалне бригаде полиције казао је да се никада не смију заборавити они који су своје животе дали за стварање РС.

-Републику Српску морамо чувати, као што се некада говорило као „зјеницу око свога“, јер ово је најтежи тренутак за РС, јер сви у посљедње вријеме желе да је униште, али ми смо је стварали и ми је нећемо дати, заједно са овом омладином која са нама обиљежава све помене и парастосе за погинуле припаднике“, рекао је Драганић.
Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града Бијељина рекао је да се ови погинули припадници Министарства унутрашњих послова не смију ни једног дана заборавити, а не само да их се сјећају само на важне датума.
-Сваки дан треба да имамо у виду жртву коју су ти људи дали и да живимо и радимо на начин који је достојанствен и на начин да би сви ти људи били поносни на нас и на све оно што чинимо. Министарство унутрашњих послова, одосно полиција РС је гарант мира, сигурности и безбједности у РС. Полиција РС чува све грађане РС и чува њихову слободу и безбједност“, рекао је Ђурђевић и додао да је ово само првих 30 година Министарства унутрашњих послова и да ће се обиљежавати много других јубилеји.

Љубиша Петровић, градоначелник Града Бијељина рекао је да сваки дан треба носити поруку у мислима и дјелима да овакве жртве полицајаца никада не смију бити заборављене и да ће успомене трајати  колико траје РС.

-Знамо да ће њена дјела и дјела њених бораца, који су дали животе и дијелове тијела, да би она била слободна и да би ми данас живјели у њој слободни, плаћени, оним најскупљим цијенама, а то су животи. Данас у овим изазовним временима, били смо свједоци колико је позив полицајца, полицијског инспектора изазован. Сваки припадник Министарства унутрашњих послова, чувар је РС, мира, сваког дјетета и одраслог човијека и зато су овакви датуми и помени изван сваког политичког интереса“, истакао је Петровић.

Семберија инфо