"ХУМАНОСТ ПРИЈЕ СВЕГА”, Акција добровољног давања крви у Угљевику окупила преко 150 давалаца :: Semberija INFO ::

 

"ХУМАНОСТ ПРИЈЕ СВЕГА”, Акција добровољног давања крви у Угљевику окупила преко 150 давалаца


Акција добровољног давања крви окупила је данас у Угљевику преко 150 добровољних давалаца из 18 удружења Републике Српске.
 
Организатор данашње традиционалне акције је Друштво добровољних даваоца крви (ДДДК) “Рудар” из Угљевика који су познати широм региона као једно од најмасовнијих и најорганизованијих друштава.
 
Предсједник ДДДК “Рудар” Милан Марковић захвалио је свим учесницима ове хумане акције и напоменуо да ово добровољно друштво у току године организује двије акције давања крви.
 
Марковић је подсјетио да је ДДДК „Рудар“ броји преко 1.000 чланова а годишње, у десетак акција, прикупи око 2.000 боца крви.
 
Добровољне даваоце крви посјетио је начелник општине Угљевик Василије Перић који је за ово угљевичко удружење истакао да су примјер доброг рада и изразио им захвалност за све што чине за овај крај и Републику Српску.
 
-Увијек их подржавамо а они су и добитник највећег признања-Повеље општине Угљевик за хуманитарни рад. Поносни смо на њих и срећни јер давајући крв спасавају животе онима којима је крв потребна-рекао је Перић.
 
Радивоје Спасојевић из Угљевика учесник је данашње акције а крв дарује 16-ти пут.
 
-Хуманост прије свега-рекао је Спасојевић који је одборник у Скупштини општине Угљевик.
 
Специјалиста трансфузиолог, Драгана Јурошевић из Службе за трансфузијску медицину Бијељина рекла је да је ДДДК “Рудар” једно од највећих удружења добровољих даваоца крви у Српској те подсјетила да су управо у Угљевику забиљежене рекордне акције прикупљања ове драгоцјене течности.
 
-Захвални смо свим даваоцима крви јер су дајући дио себе спасили некоме живот-рекла је Јурошевићева и оцјенила добар одзив данашње акције давања крви.