НОВЕ ЦИЈЕНЕ УГЉА И ПЕЛЕТА :: Semberija INFO ::

 

НОВЕ ЦИЈЕНЕ УГЉА И ПЕЛЕТА


Зимска грејна сезона још увијек траје, а многима је у међувремену понестало основних енергената, као што је огревно дрво и угаљ. Угаљ је у међувремену значајно поскупио, рекао нам је Радомир Стојановић, директор предузећа “МП Комерц” које се бави продајом и дистрибуцијом огревног дрвета и угља.


“ Угљевички угаљ сада кошта 170 КМ по тони, а прије најновијег поскупљења коштао је 140 КМ за тону. Поскупио је и бановићки угаљ, тако да тона овог квалитетног угља сада кошта 220 КМ, док је стара цијена износила 190 КМ. И угаљ из Станара сада има нову цијену, 160 КМ за тону, док је раније тона овог угља коштала 140 КМ”, каже Стојановић, истичући да су то тренутне цијене, што не значи да неће доћи и до нових поскупљења, јер се цијена овог енергента усклађује са цијеном других енергената, као што је гас и нафта.

 У међувремену је поскупио и пелет, те тона пелета кошта 500 КМ, док је раније коштао 350 КМ по тони. Што се тиче огревног дрвета, буково дрво за огрев кошта 110 КМ по метру кубном, каже Стојановић.

 Љ .Љубојевић
 Семберија инфо