ДИВЉАЊЕ ЦИЈЕНА ЕНЕРГЕНАТА УГРОЖАВА ПРЕВОЗНИКЕ :: Semberija INFO ::

 

ДИВЉАЊЕ ЦИЈЕНА ЕНЕРГЕНАТА УГРОЖАВА ПРЕВОЗНИКЕ


Неминовно повећање цијене превоза

Украјинска криза и  готово свакодневна поскупљења горива и енергената довели су у незавидну ситуацију и бијељинске аутопревознике. На бијељинској Аутобуској станици незванично смо сазнали да су неки аутопревозници у Републици Српској већ повећали цијене превоза, у просјеку око десет одсто.

Пантелија Митровић, директор бијељинског “Семберија Транспорта” каже да ово аутопревозничко предузеће још увијек није повећало цијене аутобуских карата, али да се интензивно и о томе размишља. Он каже да би  поскупљење аутобуских карата могло бити повећано и до тридесет одсто у односу на садашњу цијену аутобуских карата.

“Цијене аутобуских карата су још увијек непромијењене, али, није искључено да ћемо већ од наредне седмице морати повећати цијену превоза у међуградском и међународном саобраћају. Од априла ће поскупити и превоз у градском саобраћају. То је неминовност, јер нас на то приморава свјетска економска криза. Евидентно је већ сада да имамо мање возила у путничком саобраћају, што упућује на закључак да људи мање путују и да пажљиво прате све оно што се дешава у свијету”, каже Пантелија Митровић.

 Бијељински таксисти још увијек нису повећали цијене својих услуга, али, већина њих каже да постаје неисплативо превозити путнике у условима драстичног повећања цијене горива. Они с којима смо разговарали, кажу да чекају упутства својих удружења, те да тренутно долазе редовно на посао како не би изгубили сталне муштерије.

Семберија Инфо