ОМЛАДИНСКИ САВЈЕТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

ОМЛАДИНСКИ САВЈЕТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ


Ти (се) питаш у Бијељини

У Бијељини је јуче, 7. марта, одржан састанак са градоначелником Љубишом Петровићем, на којем је представљен пројекат под називом ,,Ти (се) питаш!", а који Омладински савјет Републике Српске имплементира у овој локалној заједници.

Градоначелник је исказао велику заинтересованост за сарадњу са Омладинским савјетом Републике Српске,  са посебним освртом на континуирану едукацију младих у Бијељини и развијање самоодрживих модела омладинског активизма, те оснаживање младих у процесима доношења одлука.

Такође, кроз дефинисање формално – правних норми Град Бијељина ће настојати да подржи иницијативу о формирању локалног омладинског савјета/асоцијације/клуба, а који ће дјеловати у будућем мултифункционалном простору за младе при Центру за културу у Бијељини. Поред тога, Омладински савјет  Републике Српске истакао је наду да ће град у будућем дјеловању и кроз посебна буџетска издвајања подржати локални омладински активизам, те да ће оснаживате све моделе интезивне комуникације са младима и њихове активне партиципације у локалној заједници.

Омладински савјет Републике Српске ће у недјељу и понедјељак, 13. и 14. марта 2022. године, у Бијељини, реализовати први инфо дан у виду дводневног догађаја, а не коме ће млади имати прилику да разговарају диреткно са градоначелником Петровићем о омладинском организовању и активизму младих у овом граду.   

„Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative“ (BHRI)  је пројекат којег имплементира Међународна организација за миграције (ИОМ), финансиран од стране Аустријске развојне сарадње.