САСТАНАК УПРАВЕ ВОДОВОДА И ПРЕДСЈЕДНИКА СКУПШТИНЕ :: Semberija INFO ::

 

САСТАНАК УПРАВЕ ВОДОВОДА И ПРЕДСЈЕДНИКА СКУПШТИНЕ


Након што су током јучерашњег дана градоначелник Града Бијељина и најодговорнији из АД „Водовод и канализација“ Бијељина упознали јавност са тренутном незавидном ситуацијом у којој се налази ово предузеће јутрос је у просторијама Градске управе Града Бијељина одржан састанак предсједника Скупштине Града Бијељина, Александра Ђурђевића са управом и синдикатом АД „Водовод и канализација“. Након састанка само је предсједник Скупштине био расположен за разговор са медијима.

-Претходних дана у фокусу је била скупштинска одлука која се тицала Приједлога Одлуке о гаранцији за кредитно задужење АД „Водовод и канализација“ Бијељина гдје је Скупштина Града вратила тај Приједлог на дораду. На јутрошњем састанку са управом овог јавног предузећа, образложио сам поступање одборника у Скупштини јер конкретни приједлог није био прихватљив из разлога непрецизности самог приједлога. Од Скупштине Града Бијељина је тражено да буде гарант за кредит у износу од 5,1 милион конвертибилних марака а да нигдје није конкретно наведено на који начин ће се та средства утрошити, са којом намјеном, по ком плану, које мјере управа АД „Водовод и канализација“ планира предузети... Желим да нагласим да Одлука о давању гаранције за кредитно задужење није одбијена него враћена на дораду. Скупштинска већина је доказала своју опредијељеност ка заштити интереса грађана и тиме што смо у претходној години подржали и усвојили 94% приједлога градоначелника Града Бијељина“, рекао је Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине Града Бијељина.

Истакао је да нема сметњи да се у најкраћем року сазове ванредно засједање Скупштине Града на којој би поново било расправљано о овој теми, уз услов да се достави дорађена верзија Приједлога Одлуке о кредитном задужењу АД „Водовод и канализација“ Бијељина.

-Желим истаћи још један детаљ који грађани и запослени у АД „Водовод и канализација“ требају знати. Скупштина Града је требала донијети Одлуку о давању кредитне гаранције. То је једна одлука. Након тога, тек када се усвоји та одлука, слиједи процес јавне набавке који ће трајати два, три или чак четири мјесеца за реализацију те јавне набавке и да се потребна финансијска средства нађу на рачуну овог јавног предузећа“, рекао је Ђурђевић и потцртао опредјељеност градског парламента ка конструктивном понашању према јавним предузећима и јавним добрима.

Стање у АД „Водовод и канализација“ је кулминирало блокирањем рачуна предузећа од стране Пореске управе РС због нагомиланих дугова. На састанку је било говора о модалитетима рјешавања овог, кључног проблема.

Семберија инфо