БИЈЕЉИНА: ПОВЕЋАН ИЗНОС СРЕДСТАВА ЗА ПОДСТИЦАЈ ПОЉОПРИВРЕДНИКА :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: ПОВЕЋАН ИЗНОС СРЕДСТАВА ЗА ПОДСТИЦАЈ ПОЉОПРИВРЕДНИКА


Foto
Градоначелник Љубиша Петровић и његови сарадници усагласили су са представницима Аграрног фонда начин на који ће бити распоређена средства у износу од милион и 700 хиљада конвертибилних марака, из буџета Града Бијељина, намијењена подстицају пољопривредне производње у 2022. години.

„У односу на претходне године, повећали смо износ средстава за огранизовани откуп воћа и поврћа, подршку сточарству, пластеничкој производњи и наводњавању. Новост је и то да је додатно повећан износ средстава  предвиђен за носиоце газдинстава млађих од 40 година, када је ријеч о организованом откупу воћа и поврћа, те подршци пластеничкој производњи и наводњавању“, истакао је градоначелник Петровић.

Он је додао да је, с циљем што бољег положаја семберског пољопривредника и сигурности његове производње, Градска управа  увела  нову подстицајну мјеру, а то је суфинансирање  премије осигурања примарне пољопривредне производње.

„Имајући у виду да је пољопривредна прозводња фабрика на отвореном и подложна низу ризика, овом мјером омогућићемо нашим пољопривредницима извјеснији приход“, поручио је Петровић.

Сретен Вучковић из градског Одјељења за пољопривреду подсјетио је да премија за пшеницу остаје иста у износу од минимум 2 пфенинга по килограму, а да ће прије упућивања овог приједлога у скупштинску процедуру, бити одржане јавне расправе са удружењима пољопривредних произвођача.

(Дешавања у Бијељини)