ХАВАРИЈА НА ТОПЛОВОДНОЈ МРЕЖИ ОХЛАДИЛА РАДИЈАТОРЕ :: Semberija INFO ::

 

ХАВАРИЈА НА ТОПЛОВОДНОЈ МРЕЖИ ОХЛАДИЛА РАДИЈАТОРЕ


Имали смо релативну мирну грејну сезону, када је у питању испорука топлотне енергије до друге половине јануара, међутим, у посљедњим данима јануара дошло је до застоја на котловима, што је условило то да је гријање било на минимуму, јер је у функцији био само један котао, изјавио је за “Семберија инфо” Раде Хаџи Стевић, вршилац дужности директора Градске топлане у Бијељини.

​Раде Хаџи Стевић каже да је до застоја рада на котловима дошло због неадекватног ремонта котловских постројења након завршетка прошлогодишње грејне сезоне.

“Ми смо врло брзо санирали квар и поново су у функцији оба котла. Међутим, од понедјељка имамо хаварију на топловодној мрежи, тако да готово пола града не можемо у овом тренутку да гријемо. Сви наши радници, монтери и теренци су на терену. У овом тренутку још увијек нисмо успјели лоцирати оштећење, иако нам се у систему исказују велики губици топлотне енергије, тако да се у котловници не може постићи одговарајући притисак. Радимо на томе да у што краћем року утврдимо гдје је дошло до пуцања цијеви на мрежи. Након тога ћемо санирати квар, али, тренутно, као и код болести, важно је дијагностификовати болест, односно  квар”, каже Хаџи Стевић, истичући да се нада да ће квар бити отклоњен у најкраћем могућем року.

Семберија инфо