ГРАД БИЈЕЉИНА: КОМПЈУТЕРСКА ОПРЕМА ЗА ПЕТ МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА :: Semberija INFO ::

 

ГРАД БИЈЕЉИНА: КОМПЈУТЕРСКА ОПРЕМА ЗА ПЕТ МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА


Представницима пет мјесних заједница, уручена је рачунарска опрема, укупне вриједности 14. 601, 60 КМ, од чега су донаторска средства 12. 480 КМ, а учешће града Бијељина 2. 121, 60 КМ. Рачунарска опрема је обезбијеђена захваљујући пројекту “Јачање улоге мјесних заједница у БиХ”, фаза два, а донацију су добили мјесне заједнице Црњелово горње, Доњи Загови, Ново насеље, Соколски дом и Вршани. Предсједник Савјета МЗ Соколски дом, Јовица Давидовић, захвалио се на донацији, која ће, како је рекао, “допринијети лакшем функционисању мјесних заједница, а рачунар ће бити доступан и грађанима који живе у тој мјесној заједници”. Благоје Поповић из МЗ Вршани, такође је изразио захвалност за донацију, јер ће информатичка опрема значајно унаприједити рад у овој мјесној заједници. Шеф Одсјека за локални економски развој и европске интеграције, Анкица Тодоровић је истакла да се пројекат “Јачање улоге мјесних заједница у БиХ” фокусира на подстицању локалног развоја на челу са мјесним заједницама, јер управо мјесне заједнице имају кључну улогу у посредовању између својих грађана и локалне управе.


--Ово је заједнички пројекат Влада Швајцарске и Швдеске, а проводи га УНДП. Опрема ће служити за унапређење техничког и оперативног капацитета везано за рад и лакше функционисање Савјета мјесних заједница, а извршићемо и обуку за израду пројеката, што ће, такође, допринијети развоју мјесних заједница”, рекла је Тодоровићева. Она је подсјетила да је ово друга фаза пројекта, а прва се такође показала квалитетном, гдје је било укључено шест мјесних заједница. Градоначелник Љубиша Петровић захвалио се донаторима и нагласио је да ће рачунарска опрема унаприједити рад мјесних заједница.

-Захваљујући рачунарској опреми доприносимо ефикасности рада Савјета мјесних заједница и Градска управа ће увијек подржавати овакве пројекте”, рекао је градоначелник Петровић.