ЗАВРШЕНА ЗИМСКА ЛИГА У МАЛОМ ФУДБАЛУ „БИЈЕЉИНА 2022“ :: Semberija INFO ::

 

ЗАВРШЕНА ЗИМСКА ЛИГА У МАЛОМ ФУДБАЛУ „БИЈЕЉИНА 2022“


Зимска лига у малом фудбалу „Бијељина 2022“ завршена је синоћ. Одиграним полуфиналним и финалним утакмицама спуштена је завјеса на 26. по реду традиционалну спортску манифестацију. Током претходних осам такмичарских дана бројне екипе су се такмичиле за најбољи пласман. Такмичење је одржано по узрасним категоријама за сениоре, јуниоре, кадете, пионире и млађе пионире као и за клубове општинске и подручне лиге.

У категорији пионира финале се играло између ОФК „Зенит“ и екипе „Балонко декорација“ гдје су дјечаци ОФК „Зенит“ поражени резултатом 1:2. Финале у кадетској конкуренцији су играле екипе „Ванила БН“ и „Ауто праоница Центар“. Екипа „Ауто праоница Центар“ је остварила убједљиву побједу од 0:7 док су у категорији јуниора у финалу снаге одмјериле екипе „Пилана Ерић“ и „Младост Богутово село“. Екипа из Богутовог села издоминирала је на паркету са 0:4.

​У дијелу Зимске лиге које је предвиђено за такмичење клубова из општинске и подручне лиге синоћ су одигране полуфиналне утакмице између ФК „Љесковац“ и ОФК „Зенит“ (5:1) и ФК „Дрина“ Батар и ФК „Слога 94“ (1:4). У финалној утакмици између ФК „Љесковац“ и ФК „Слога 94“ током регуларних 30 минута екипе су постигле по један погодак тако да се приступило извођењу пенала. У овом дјелу утакмице срећа није била на страни фудбалера из Љесковца тако да је у категорији клубова из општинске и подручне лиге екипа ФК „Слога 94“ укупним резултатом 1:3 освојила Зимску лигу 2022 и новчану награду у износу 2.500 конвертибилних марака.

У најзанимљивијој категорији, сениори су на задовољство бројне публике показали одличан фудбал. У полуфиналним мечевима састали су се екипе „Маxбет кладионице“ и „Кафе бар Пени“ (5:2) те екипе „Спорт висион“ и КМФ „Бели анђео“ (2:5). У финалу су се сусрели „Маxбет кладионице“ и КМФ „Бели анђео“ гдје су фудбалери екипе „Маxбет кладионице“ однијели побједу (4:1) и освојили овогодишње издање Зимске лиге „Бијељина 2022“.



Међу гледаоцима налазио се и градоначелник Бијељине, Љубиша Петровић који се пред финалну утакмицу сениора обратио окупљеним љубитељима малог фудбала.

-Имајући у виду да је овогодишња Зимска лига била веома успјешна, како по питању броја учесника и публике тако и по питању организације и спонзорства, морамо већ сада поставити себи задатак да сљедеће године будемо још бољи. Као покровитељ Зимске лиге, Градска управа ће се потрудити да подржи што већи број спортских манифестација. Драго нам је да се стално побољшава квалитет Зимске лиге. Надамо се да ће у будућности учешће у лиги узети и екипе из других локалних заједница“, рекао је градоначелник Петровић. 

Наградни фонд овогодишње Зимске лиге износио је 15.000 конвертибилних марака од чега је 10.000 наградни фонд за екипе које су се такмичиле у сениорској категорији а 5.000 конвертибилних марака се подијелило као награде најбољима у млађим категоријама и екипама које долазе из подручних и општинских фудбалских лига.