Сједница Скупштине Града Бијељина 28. маја :: Semberija INFO ::

 

Сједница Скупштине Града Бијељина 28. маја


Сједница Скупштине Града, 28. по реду, одржаће се 28. маја, а на дневном реду се налази 25 тачака, договорено је на међустраначком састанку. Поред Извјештаја о извршењу буџета за период од 1. јануара до 31. марта 2019. године, наћи ће се и Ребаланс буџета за 2019. годину, јер је у међувремену добијена сагласност од ресорног министарства.

- С обзиром на одлуку о кредитном задужењу града у износу од седам милиона конвертибилних марака, од ресорног министарства смо тражили сагласност, коју смо и добили, а завршили смо и тендерску процедуру о избору банке која ће нас кредитирати“, рекао је предсједник Скупштине Славиша Марковић.

Он је подсјетио да ће се кредитна средства користити за капиталне инвестиције, односно, 5, 5 милиона КМ за завршетак канализационе мреже на подручју града, 1, 5 милион КМ за изградњу нове санитарне ћелије на санитарној депонији и 500. 000 КМ за изградњу рефлектора на градском стадиону.

Пред одборницима ће се наћи и извјештаји о раду неколико предузећа: „Водовод и канализација“, „Дирекција за изградњу и развој града“, „Градска топлана“, „Градско гробље“ и „Дом здравља“, затим Извјештај о раду зимске службе у сезони 2018/2019, Извјештај о стању права корисника борачко-инвалидске заштите за 2018. годину, Извјештај о стању електроенергетике на подручју града са програмом проширења електроенергетских капацитета, Извјештај о стању јавне расвјете на подручју града у 2018. години, те Информација о заштити дјеце с посебним потребама.

​Међу 25 тачака наћи ће се и Информација о стању спортских објеката, спорта и физичке културе и школског спорта на подручју града. На међустраначком састанку је договорено да се припремни састанак одржи у понедељак 27. маја. 

СемберијаИНФО/О.Стјепановић