ПРОМОВИСАНА АУДИО КЊИГА БОРКЕ ТАДИЋ :: Semberija INFO ::

 

ПРОМОВИСАНА АУДИО КЊИГА БОРКЕ ТАДИЋ


Савез слијепих и слабовидих лица Републике Српске јуче је, у оквиру манифестације "Вишњићеви дани" у бијељинској Народној библиотеци "Филип Вишњић" организовао пригодан културно-умјетнички програм.

Централни дио програма заузела је промоција аудио књиге пјесама и прича под називом "Без реда и смисла. Поетско -прозно расуло". Пјесме и приче су настале у литерарној радионици Борке Тадић, која је чланица Градске организације Савеза слијепих и слабовидих лица Бања Лука.

-Борка Тадић је јединствен аутор пјесама и кратких прича. Иако њена збирка носи назив "Без реда и смисла" у њој итекако има и реда и смисла. Читаоци , у овом случају слушаоци имаће прилику да се увјере у богатсво душе Борке Тадић која, иако слијепа, многе ствари у својим пјесмама јасније описује него бројни који имају здраве очи", рекао је промотор, књижевник Миладин Берић.



Директор ЈУ Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица Републике Српске, Желимир Радиновић говорио је о активностима којима се библиотека ставља на располагање овој посебној, маргинализованој категорији становништва нагласивши да у свом раду, поред потреба воде бригу и о потенцијалима слијепих и слабовидих лица.

Семберија инфо