УДРУЖЕЊЕ ВАСПИТАЧА И СТРУЧНИХ САРАДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

УДРУЖЕЊЕ ВАСПИТАЧА И СТРУЧНИХ САРАДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ


Помоћник министра за предшколско и основно васпитање и образовање Наташа Цвијановић, на конститутивној скупштини Удружења васпитача и стручних сарадника Републике Српске, истакла је да у Српској има око 1. 000 васпитача и око 2. 000 запослених у предшколским установама.

-Изузетно је важно да се васпитачи окупе у једном удружењу са заједничким идејама и циљевима, а моја процјена је да ће их преко удружења моћи остварити. То се између осталог односи на унапријеђење васпитног процеца у васпитно-предшколским установама, али и по питању стручног усавршавања васпитача. Ресорно министарство подржава овакве активности и задовољство је присуствовати овом скупу“, рекла је Цвијановићева. Предсједник Удружења васпитача и стручних сарадника Републике Српске Славиша Вујановић, наласио је да је циљ формирања Удружења јачање положаја васспитача у предшколским установама у Републици Српској, како у јавном, тако и приватном сектору.


-Мисија визија и циљеви које ћемо покушати остварити кроз Удружење, превасходно укључују и воде нас до потребе да интегришемо све васпитаче, стручне сараднике и све оне који желе и могу допринијети унапријеђењу предшколског васпитања и образовања, те побољшању статуса васпитачке струке. Увјерени смо да је потреба за уједињењем знања и компетенеција актуелна и корисна свима, а уједно и инспиративна за оне који желе да уче, стекну нова искуства и размијене их са другима“, рекао је Вујановић. Један од иницијатора за оснивање Удружења је и Гордана Симић, директор Јавне предшколске установе из Дервенте и потпредсједник Удружења, нагласила је да је одржавање конститутивне Скупштине вјетар у леђа васпитачима и стручним сарадницима у Републици Српској. Директор дјечијег вртића из Фоче Слађана Владичић је као предсједник Скупштине Удружења нагласила да је оснивање Удржења изузетно значајно јер ће допринијети рјешавању  проблема са којима се суочавају у овој области, као и унапријеђењу предшколског васпитања, образовања и побољшању статуса васпитачке струке.

Semberija info