ЧЕТВРТА КОНФЕРЕНЦИЈА И ДРУГИ САЈАМ ЖЕНСКОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА РС У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

ЧЕТВРТА КОНФЕРЕНЦИЈА И ДРУГИ САЈАМ ЖЕНСКОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА РС У БИЈЕЉИНИ





У Етно – селу “Станишићи” данас је отворена Четврта конференција и Други сајам женског предузетништва у Републици Српској који је организовала Привредна комора Републике Српске и Министарство привреде и предузетништва РС, уз подршку Џендер центра Владе РС и пројекта “ФИГАП два”. На Четвртој конференцији предузетништва посебан акценат стављен је на представљање пословања и доступних информатичких алата, као и на значај успјешног пословног комуницирања.

Рајко Лајић, помоћник министра у Министарству привреде и предузетништва РС истакао је да овој конференцији  присуствује више од стотину жена предузетница које постижу одличне резултате у различитим областима пословања, од туризма и услуга, па до производње  здраве хране.

“ Промовишемо добре пословне примјере из свих дијелова Републике Српске. Влада РС помаже предузетништво и у тешким условима пандемије вируса корона. Жене су заступљене у области услуга, раде као козметичари, фризери, производе козметичке услуге, али раде и у области туризма, угоститељства, производње хране”, истакао је Лајић.
Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић посјетио је Други сајам женског предузетништва, истакавши да је ово прилика за уговарање нових послова, размјену добрих и позитивних искустава и идеја.

 “ Град Бијељина има више од 2.000 предузетника и тај тренд повећања броја предузетника се наставља. Помажемо предузетнике кроз самозапошљавање и кроз  стварање добре стартне основе за развијање предузетничке дјелатности”, истакао је градоначелник Петровић.

Опширније о овој теми у штампаном издању Семберских новина.
Семберија инфо