Градска управа Бијељина: Субвенционисање боравка дјеце у приватним вртићима :: Semberija INFO ::

 

Градска управа Бијељина: Субвенционисање боравка дјеце у приватним вртићима


Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић данас је у просторијама Градске управе потписао уговоре о са директорима и власницима тринаест приватних предшколских установа о субвенционисању боравка дјеце у приватним вртићима. У наредним мјесецима Градска управа ће, на основу одлуке Скупштине града, родитељима чија дјеца похађају приватне вртиће субвенционисати десет одсто од мјесечне цијене смјештаја.



“Ово је први иницијални корак ка доброј међусобној сарадњи, на чему ћемо у наредном периоду истрајавати. Настојаћемо да у наредним годинама буџетска средства повећавамо на овој ставци, јер ће се  улагање у сваки вид образовања и предшколског васпитања вишеструко исплатити. Наравно, циљ  је да дјеца бораве у безбједним и конформим објектима. У наредном периоду ћемо посјетити све предшколске установе како бисмо се увјерили у квалитет услуга и услове у којима дјеца бораве”, изјавио је градоначелник Петровић.



Горан Гашић, директор приватне предшколске установе “Драган и Зоран” каже да данашње потписивање уговора замишља као почетак успјешне сарадње приватних предшколских установа са Градском управом.

“Овим уговорима дефинисане су субвенције које ће Градска управа уплаћивати на рачуне родитељима. Очекујемо да ће се у наредном периоду ови уговори проширивати и на директну подршку предшколским установама. Добили смо увјерење да ће за дјецу бити средстава у буџету”, каже Гашић.


Семберија инфо - Љ. Љубојевић
​Фото - Б. Милошевић