Угљевик: Начелник Перић честитао почетак школске године, наставу похађа 1.493 ученика :: Semberija INFO ::

 

Угљевик: Начелник Перић честитао почетак школске године, наставу похађа 1.493 ученика


У три основне школе и Средњошколском центру "Михајло Петровић Алас" у Угљевику данас је почела настава за 1.063 основца и 430 средњошколаца.

Начелник општине Угљевик Василије Перић упутио је честитку ђацима, њиховим родитељима и просвјетним радницима поводом почетка нове школске 2021/2022. године, са жељом да им школски дани протекну у здрављу, радости и успјеху.

„Нека труд, рад и залагање буду темељи знања које стичете у школским клупама али и да наставите традицију добрих резултата на свим такмичењима којима промовишете наш Угљевик“, рекао је Перић у честитки.



Посебне честитке добродошлице у школске клупе начелник Перић упутио је ђацима првацима који први пут сједају у школске клупе.

"Нека вам почетак школовања буде лијеп, и да цијелог живота буде драг сапутник лијепих успомена", пожелио је Перић.

У три угљевичке основе школе уписано је 113 првачића, а у први разред Средњошколског центра 134 ученика, саопштено је из општине Угљевик.

Основну школу /ОШ/ "Алекса Шантић" похађа 679 ученика, од којих 72 првачића, ОШ "Вук Караџић" у Доњем Забрђу има 178 ученика, међу којима 17 ђака првака, а у ОШ "Филип Вишњић" у Доњој Трнови уписано је 206 ученика, од којих 24 у први разред.

Поводом почетка школске године, општина Угљевик је припремила поклон пакетиће за првачиће.

За Семберија инфо - Младен Василић