ЛОПАРЕ: ПОТРЕБНА ПОДРШКА ЗА ИЗГРАДЊУ СПОРТСКЕ САЛЕ :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: ПОТРЕБНА ПОДРШКА ЗА ИЗГРАДЊУ СПОРТСКЕ САЛЕ


Начелник Лопара Радо Савић изразио је очекивање да ће ова општина, када је ријеч о пројектима Владе Србије који се реализују у Републици Српској, добити подршку за изградњу спортске сале.
 
"Наш Одбојкашки клуб `Мајевица` освојио је прошле године првенство Републике Српске и тренутно се такмичи у Премијер лиги БиХ, а утакмице не игра у Лопарама јер немају спортску дворану", рекао је Савић.
 
Он је истакао да општина Лопаре вјерује и очекује много од сарадње Републике Српске и Србије.
 
"Србија нам је најближи партнер и она је у сваком смислу гарант српском народу са ове стране Дрине", напоменуо је Савић.
 
Он истиче да је Српска загледана у Србију која брине о српском народу у Републици Српској.
 
Савић је рекао да су односи Србије и Републике Српске снажни, те да је неопходно и даље радити на јачању братских веза општина и градова Србије и Српске.
 
"Општина Лопаре има братске односе са општинама Уб и Неготин, а пријатељске са Суботицом, са којима је остварена сарадња и у културном смислу. Културно-умјетничко друштво из Лопара већ дуго сарађује са овим друштвима у Србији", навео је Савић.
 
Премијер Републике Српске Радован Вишковић недавно је најавио да ће почетком маја у Бијељини са званичницима Српске и Србије бити одржан састанак свих начелника и градоначелника из Српске, те неколико из Федерације БиХ у којим је већинско становништво српско о реализацији досадашњих пројеката које је финансирала Влада Србије и сарадњи у реализацији будућих.
 
Састанку би требало да присуствују предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Српске Жељка Цвијановић, предсједник Србије Александар Вучић, премијер Србије Ана Брнабић.