Хуманитарни базар у Бијељини за Андреја и Алија :: Semberija INFO ::

 

Хуманитарни базар у Бијељини за Андреја и Алија



 Због неопходности наставка лијечења двојице болесних дјечака, Андреја Радичевића из Рудог и малог Алија Пирија из Високог, у Бијељини је организован хуманитарни базар. 
Цвија Мишић, један од организатора овог хуманитарног базара каже да је за лијечење малог Андреја неопходно прикупити 22.000 еура да би отишао на лијечење матичним ћелијама у Турској. 
“ Мали Али је већ имао операцију на срцу у Турској и неопходно му је даље лијечење и контроле. То су дјечаци чије породице немају могућност да исфинансирају њихово лијечење. За малог Андреја хуманитарни број је био отворен до првог јула, али је прикупљено свега око 20 одсто неопходних средстава. Одлучили смо да на овакав начин помогнемо овим дјечацима”, каже Цвија Мишић, истакавши да се велики број хуманих људи одазвао и уплатио средства.
 “Један број добрих људи нам је уступио ваучере уз чију помоћ се може обавити куповина у њиховим продајним објектима. Има и оних који су изложили рукотворине које израђују, те су се и они укључили у ову продајну хуманитарну акцију. Одлучили смо да организујемо томболу и да искористимо ваучере. Свака марка је изузетно важна за изљечење  дјечака”, каже Цвија Мишић. 
Ивана Јеж, један од организатора хуманитарног базарау Бијељини, у име неформалне групе жена, позвала је грађане Бијељине да се укључе у ову акцију како би се помогло дјечацима да оду на лијечење и да се својим кућама врате живи и здрави.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић