Угљевик: У овој години за путну инфраструктуру биће утрошено 979.000 КМ :: Semberija INFO ::

 

Угљевик: У овој години за путну инфраструктуру биће утрошено 979.000 КМ


За реконструкцију и асфалтирање путева на подручју општине Угљевик у овој години ће бити утрошено 979.000 КМ, рекао је начелник ове локалне заједнице Василије Перић.
– Планом капиталних улагања реконструисаћемо и асфалтирати путеве у мјесним заједницама Доња Трнова, Мезграја, Равно Поље, Коренита, Тутњевац, Малешевци, као и у центру Угљевика – рекао је Перић.
Он је додао да ће бити урађена реконструкција и паркинга у Угљевику између борачких зграда и зграде Општинске управе са приступним саобраћајницама.
 
Перић је напоменуо да ће у току ове године за изградњу објеката на подручју општине бити утрошено 551.428 КМ.
– Изградићемо нови објекат подручне Основне школе `Алекса Шантић` у Мјесној заједници Угљевик Село, за шта је планирано 119.000 КМ, а на тај начин желимо да ученицима из руралних средина омогућимо добре услове за похађање школе – рекао је Перић.

Он је најавио и изградњу игралишта за дјецу предшколског узраста и нижих разреда основних школа код градског трга, за шта је планирано 30.000 КМ.
– Игралиште ће бити поплочано дијелом гуменим плочама, а дијелом би остала зелана површина. Ту ће бити постављене различите справе као што су клацкалице, љуљашке, мултифункционални комплекси са кулом, кућицом, комплетно ограђено ради заштите дјеце од саобраћаја и опремљено клупама за родитеље – навео је Перић.
Он је истакао да ће се капиталним пројектима водити рачуна о равномјерном развоју општине Угљевик.

​Извор: Општина Угљевик