ПРВИ РАДНИ ДАН ГРАДОНАЧЕЛНИКА БИЈЕЉИНЕ: ЉУБИША ПЕТРОВИЋ ПРЕУЗЕО КЉУЧ ГРАДА БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ПРВИ РАДНИ ДАН ГРАДОНАЧЕЛНИКА БИЈЕЉИНЕ: ЉУБИША ПЕТРОВИЋ ПРЕУЗЕО КЉУЧ ГРАДА БИЈЕЉИНА


Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић преузео је од замјенике градоначелника Марка Михајловића, кључ Града Бијељина и након тог симболичног чина, званично је почео први радни дан новоименованог градоначелника Петровића.



- Градска кућа, кућа је сваког нашег грађанина и о свему што радимо грађани ће путем средстава јавног информисања, благовремено бити упознати. Преузимање дужности обављено је у специфичним околностима и поново изражавам искрено саучешће породици преминулог дугогодишнег градоначелника Миће Мићића,“ рекао је Петровић. Он се потом, захвалио грађанима Бијељине и Семберије, који су му указали повјерење и изабрали за градоначелника.



- Снажно и чврсто ћу бити градоначелник сваког грађанина. У данима и годинама пред нама, ствараћемо бољи амбијент и бољу Бијељину по мјери свих грађана. Јавност обавјештавам да смо моји сарадници и ја већ током јучерашњег дана, свим предузећима и институцијама, њих 18, које су под јурисдикцијом Градске управе, послали захтјев у којем се тражи да до 25. јануара доставе извјештај о финансијском пословању у периоду од 2016. до 2020. године, о броју запослених, како на неодређено, тако и на одређено вријеме, о кориштењу службених аутомобила, потрошње горива, репрезентације и тако даље“, рекао је Петровић и додао да је ово прилика да се анализира стање и да ће свако јавно предузеће које је позитивно пословало, бити адекватно награђено, а са негативним пословањем, услиједиће адекватне санкције.

- Степен одговорности према државним, односно народним ресурсима, мора бити на највећем нивоу. Бавићемо се друштвено-одговорним радом, а не политиканством“, рекао је градоначелник Петровић. Он је подсјетио и на дан примопредаје дужности, рекавши да, на основу докумената која су му предочена, укупна буџетска средства која су реализована, износе 85 посто у односу на план.

- У  2020. години, Град Бијељина се задужио за осам милиона КМ, а отплаћено је мање од три милиона КМ кредита. Укупне краткорочне и дугорочне обавезе износе око 37.000.000 КМ, од чега су 32.000.000. КМ дугорочна задужења. Значајне ставке су и дознаке према грађанима у износу од 5.300.000 КМ“, рекао је Петровић и најавио да ће услиједити и анализа трошења средства у Градској управи, кориштењу службених аутомобила, трошкова репрезентације, трошкови службених телефона.

- Циљ је ефикасан и рационалан рад Градске управе“, рекао је Петровић. Он је представио свој тим сарадника, од којих  ће неки „про боно“ радити, а то су проф. др економских наука Мирјана Орашанин, мастер електротехнике и рачунарства Богдан Тадић, инжењер пољопривреде Сретен Вучковић, мастер менаџер организације рада Младен Арсеновић и правник Миодраг Бешлић.

Градоначелник Петровић је свим грађанима честитао предстојеће празнике уз жељу да их дочекају и здрављу и срећи.

Семберија инфо - О. Стјепановић
​Фото - Б. Милошевић