Борачка организација града Бијељина обиљежила крсну славу - Митровдан: Побољшање статуса бораца је наша перманентна брига :: Semberija INFO ::

 

Борачка организација града Бијељина обиљежила крсну славу - Митровдан: Побољшање статуса бораца је наша перманентна брига


Борачка организација Републике Српске изабрала је да слави Светог Димитрија Солунског, јер он симболизује страдање. Наша браћа, која су изгинула у протеклом отаџбинском рату, страдала су за крст часни и слободу златну, изјавио је секретар Борачке организације града Бијељина Радан Остојић, нагласивши да се због епидемиолошких мјера слава ове године обиљежава у најужем кругу, паљењем славске свијеће и кандила, те ломљењем крсног колача и освећењем славског жита. 



“Надам се да ћемо наредних година славу славити у знатно ширем кругу. Материјални положај борачке популације није задовољавајући и није одраз онога што су они дали за слободу и за стварање РС. Ми се, као Борачка организација, боримо за побољшање статусног и материјалног положаја наших бораца. У Републици Српској имамо око 205.000 демобилисаних бораца, око 31.000 ратних војних инвалида и око 20.000 породица погинулих бораца. У Бијељини имамо око 16.000  категорисаних демобилисаних бораца, око 2.000 РВИ и исто толико породица погинулих бораца“, изјавио је секретар Борачке организације града Бијељина Радан Остојић.

Честитајући крсну славу Борачке организације – Митровдан, демобилисаним борцима и својим саборцима, кум славе, градоначелник Мићо Мићић изјавио је да су приоритет у протеклом периоду биле породице погинулих и ратни војни инвалиди тежих категорија.

„Демобилисани борци имају одређену надокнаду , а разговара се и о увођењу борачког додатка. Треба повећати средства за инвалиднине и за борачки додатак. Градска управа је пуно урадила на стамбеном збрињавању породица погинулих бораца. Имамо још увијек неријешен статус 34 стана у насељу ГТЗ, а рјешавањем њиховог статуса бићемо у прилици да ријешимо све наше стамбено незбринуте борце“, истакао је градоначелник Мићић, нагласивши да су у борачком насељу у Амајлијама реновирани неки објекти и значајно побољшани услови живота корисника тих станова.

„У Амајлијама градимо друштвени дом, заједно са ресорним министарством. Наша је обавеза и задатак да перманентно радимо на побољшању материјалних услова борачких категорија“, истакао је кум славе, градоначелник Мићо Мићић.

Семберија инфо - Љ.Љубојевић.