Предсједница РС Жељка Цвијановић и градоначелник Мићић у Патковачи: Отворено ново обданиште и нова фискултурна сала :: Semberija INFO ::

 

Предсједница РС Жељка Цвијановић и градоначелник Мићић у Патковачи: Отворено ново обданиште и нова фискултурна сала


Као што сте видјели, договор да се окупимо око једне идеје дао је изузетно добре резултате. Данас смо у Патковачи отворили обданиште и нову фискултурну салу у Основној школи „Јован Дучић“, изјавио је градоначелник Бијељине и кандидат за градоначелника на предстојећим локалним изборима Мићо Мићић који је, уз присуство предсједнице РС Жељке Цвијановић пресјекао свечану врпцу и дао на употребу ново обданиште и нову фискултурну салу.



„Прије само мјесец дана овдје смо се са предсједницом Жељком Цвијановић договорили да изградимо обданиште које је потребно дјеци која живе у Патковачи. Данас смо свечано отворили тај објекат и дали га на употребу Дјечијем вртићу „Чика Јова Змај“. Изградња фискултурне сале је коштала више од милион КМ и изграђена је заједничким средствима Владе Србије, Владе Републике Српске и средствима Градске управе. Влада Србије је за нову фискултурну салу дала 485.000 КМ, око 300.000 КМ инвестирала је Влада РС, док је остатак средстава за вањско уређење обезбиједила Градска управа. Ово насеље и ова школа добили су једну функционалну и модерну фискултурну салу. Семберија ће наставити оваквим путем, а заједнички наступ свих институција даје изузетно добре резултате. Вјерујем да ће Бијељина постати град будућности“, истакао је градоначелник Мићић. 



Предсједник РС Жељка Цвијановић изразила је задовољство чињеницом да су изграђена ова два објекта, чиме је показано да се заједничким, удруженим снагама и напорима, те удруживањем финансијских средстава Владе РС, Владе Србије, у конкретном случају, и локалне заједнице може развијати Семберија и Бијељина.



„Тако ћемо наставити и у наредном периоду. Овакви пројекти реализују се широм Републике Српске. Још једна оваква сала гради се у Семберији. Значајна средства издвојена су за заштиту Семберије и Бијељине од поплава. Влада РС ће наставити са реализацијом таквих пројеката и у периоду који је пред нама. Идеју о отварању новог вртића у овом насељу подржала сам прије неколико седмица. Заједно смо стали иза тог пројекта и успјели смо га завршити у кратком року. Изградња и опремање вртића коштала је око 200.000 КМ. Поносна сам сваки пут када се са мјештанима можемо радовати оваквим заједничким успјесима. Све ово заједно показује снагу Репубике Српске. Идемо својим путем и знамо како Репубика Српска треба да изгледа. Све оно што смо радили у протеклим годинама, што радимо сада и што ћемо радити у будућности води нас ка једном циљу, јакој и стабилној Републици Српској, која се пита и која неће морати од било кога зависити. За то нам је неопходно да се не дијелимо, да окупимо снаге, напоре, финансијска средства, памет и идеје, да бисмо изградили такву Републику Српску. Вјерујем у такве идеје и у наше јединство. Ми га показујемо и овдје у Бијељини. Виши циљ је урадити нешто добро за своје грађане, поручила је предсједница РС Жељка Цвијановић, изразивши увјерење да ће Бијељина у том смислу и даље напредовати.



На новим објектима, новом обданишту и новој фискултурној сали, у име ученика и родитеља дјеце у Патковачи, захвалили су директори ових установа, Славиша Вујановић и Дејан Вуковић.

Семберија инфо - Љ.Љубојевић
​Фопто - Б.Милошевић